hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-02-11

Jogerősen is két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-10-02

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt az ápolónőt, aki közel egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit a pécsi klinikán.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-06-23

Súlyos testi sértés gyanúja miatt eljárás indult egy pécsi kórház ápolónője ellen, aki a nyomozók szerint meg akarta mérgezni a kollégáit.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-03-02

„Emberi Konzultációt”, s ennek keretében lakossági aláírásgyűjtő akciót indított a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-05-15

Az egészségügyi dolgozók anyagi helyzetének érdemi rendezését teszi lehetővé a többi közt az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat – hangzott el a kormány képviselőjének részéről az előterjesztés kedden megkezdődött általános vitájában.

#6
Medical Tribune IX. évf. 15-16. szám
Medical Online
2011-08-05

Szokatlan bűntettel gyanúsítják a pakisztáni Shakil Afridit:

#7
Medical Online >> minimumfeltételek
2009-04-21

A hatályos jogszabályok szerint az egyes egészségügyi szolgáltatásokhoz szükséges személyi és tárgyi feltételeket a működési engedély kiadásától folyamatosan biztosítani kell.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-04-10
Agyi katasztrófa után sok beteg számára jelent szenvedést a görcsös izomzat miatt rögzült végtag, amit mind gyakrabban kezelnének szakorvosok az ember számára leghalálosabb méreggel, melyet az arcon megjelenő ráncok elsimítására már széles körben alkalmaznak szépészeti műtőkben. A baktérium termelte mérgező fehérje évente sok millió hölgy és úr homlokát teszi kisimulttá, de az ideggyógyászok egyelőre sok országban még nem kaptak engedélyt gyógyító célú használatára.
#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2008-11-13
Magyarország legnagyobb és legsikeresebb non-profit alkalmazott kutatási intézménye – a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány – most ünnepli 15. születésnapját. Az intézményhálózat részt vesz orvostudományi kutatásokban is, cikkünk ezirányú tevékenységét tekinti át.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar egészségügy olyan, amilyen, a magyar kórházak meg pláne. Balázs rövid történetében így aztán nem is elsősorban a klagenfurti kórház felszereltsége az érdekes, hanem az, ahogyan a nem túlhajszolt, nem kizsigerelt orvosok és ápolók hozzáállnak a beteghez.

Már tíz évvel ezelőtt is eszement zsúfoltság jellemezte az Országos Onkológiai Intézet reggeli folyosóit, ahol hömpölygött a végeláthatatlan tömeg.