hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-02-11

Jogerősen is két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-10-02

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt az ápolónőt, aki közel egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit a pécsi klinikán.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-06-23

Súlyos testi sértés gyanúja miatt eljárás indult egy pécsi kórház ápolónője ellen, aki a nyomozók szerint meg akarta mérgezni a kollégáit.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-03-02

„Emberi Konzultációt”, s ennek keretében lakossági aláírásgyűjtő akciót indított a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-05-15

Az egészségügyi dolgozók anyagi helyzetének érdemi rendezését teszi lehetővé a többi közt az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat – hangzott el a kormány képviselőjének részéről az előterjesztés kedden megkezdődött általános vitájában.

#6
Medical Tribune IX. évf. 15-16. szám
Medical Online
2011-08-05

Szokatlan bűntettel gyanúsítják a pakisztáni Shakil Afridit:

#7
Medical Online >> minimumfeltételek
2009-04-21

A hatályos jogszabályok szerint az egyes egészségügyi szolgáltatásokhoz szükséges személyi és tárgyi feltételeket a működési engedély kiadásától folyamatosan biztosítani kell.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-04-10
Agyi katasztrófa után sok beteg számára jelent szenvedést a görcsös izomzat miatt rögzült végtag, amit mind gyakrabban kezelnének szakorvosok az ember számára leghalálosabb méreggel, melyet az arcon megjelenő ráncok elsimítására már széles körben alkalmaznak szépészeti műtőkben. A baktérium termelte mérgező fehérje évente sok millió hölgy és úr homlokát teszi kisimulttá, de az ideggyógyászok egyelőre sok országban még nem kaptak engedélyt gyógyító célú használatára.
#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2008-11-13
Magyarország legnagyobb és legsikeresebb non-profit alkalmazott kutatási intézménye – a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány – most ünnepli 15. születésnapját. Az intézményhálózat részt vesz orvostudományi kutatásokban is, cikkünk ezirányú tevékenységét tekinti át.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Budapesten egy fiatal, húsz év körüli fiú újraélesztéséhez fél óra alatt ért ki a mentő a Nyugati téri aluljáróba, amely gyalog körülbelül három és fél percre van a Markó utcai Központi Mentőállomástól.

Ha hihetünk a kormány Nemzeti Drogellenes Stratégiájának és Magyarország 2020-ra kábítószermentessé válik, akkor 2019 a kábítószermentességre felkészülés éve.