hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-07-19

A pozitívabb halálszemlélet azt tűzte ki célul, hogy újraírják a fejlett nyugati civilizáció hozzáállását a halálhoz. Az Index cikke.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-11-02

Dr. Csordás Rita Hollandiában él és dolgozik, dr. Haskó László itthon. Kettejük beszélgetését közli a magyarnarancs.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-11-16

Évente 38 ezer rákos beteg hal meg, közülük csak minden ötödik kap hospice-ellátást, derül ki többek között a hvg.hu összeállításából.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-08

A betegek jelentős része késői stádiumban érkezik az onkológushoz – mondta többek között a Népszavának prof. dr. Bodoky György.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-04-13

Most, hogy négy USA-állam is hasonló szabályozást fogadott el, a JAMA Oncology tanulmánya bemutatja, hogyan működik a méltóságteljes halált lehetővé törvény az azt legrégebb óta alkalmazó államban, Oregonban. A Death with Dignity Act révén az orvosok terminális állapotú betegeiknek kérésükre letális szert írhatnak fel.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-05-19

Lényegében laikusként foglalkoznak a haldoklókkal az egészségügyi intézményekben az ápolók. Nincsenek komoly eltérések a nővérek és az egészségügyi végzettséggel nem rendelkezők halállal, haldoklással kapcsolatos attitűdjeiben.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-02-09

Fontos lenne egy részletes szakmai protokoll kidolgozása, mert az intenzív osztályon dolgozó orvosok évente 5-6 alkalommal találkoznak olyan esettel, amikor a beteg vagy a cselekvőképtelen személy hozzátartozója kezdeményezné a haldokló kezelésének felfüggesztését. 

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-02-23

A tavaly májusban átadott épület a napokban kapta meg a működési engedélyt, első lakója várhatóan a jövő héten költözik be.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2008-10-04
Életünk elkerülhetetlen vége, a halál lehet megalázó, de méltóságteljes is. A Magyar Hospice Alapítvány azon munkálkodik, hogy a közülünk kényszerűen örökre távozók között minél többen búcsúzhassanak emberhez méltó körülmények között szeretteiktől és a világtól. Az október 11-i Hospice Világnapon a távozók mellett segítőik előtt is illő fejet hajtani.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.