hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 33
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-01-10

A szomszédság az egyéni egészségi és társadalmi–gazdasági tényezőkön kívül is szignifikánsan befolyásolja a kardiovaszkuláris egészséget. Az American Heart Association folyóiratában megjelent tanulmány a közegészségügy szerepére hívja fel a figyelmet.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-09-26

2004 óta minden év szeptember 26-án tartják a Mezotelioma Világnapot. Egy olyan ritka, daganatos betegségét, amelynek rendkívül hosszú a lappangási ideje és nehéz diagnosztizálni.

#3
Medical Online >> Rovatok >> videó
2017-06-15

Hatalmas küzdelem a nyomort, a létbizonytalanságot, a kilátástalanságot lebirkózni. Segítség nélkül nem is nagyon megy.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-06-13

Megfejtették, milyen mechanizmussal képes a tbc ellenes BCG-oltás visszafordítani az 1-es típusú cukorbetegséget és egyéb autoimmun kórképeket, jelentették be az Amerikai Diabétesz Társaság tudományos ülésén.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-03-28

A B-vitaminok nagy dózisban kivédhetik a levegő porszennyezettségének a DNS-metilációra kifejtett hatását, közli a PharmaOnline.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-09-26

Október 1-jétől 15-éig tart a rókák veszettség elleni őszi vakcinázása Magyarországon, az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított huszonegy napig az illetékes járási főállatorvos ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el.

#7
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2016-09-23

A mindennapi gyógyítási gyakorlat ma már elképzelhetetlen a magas szintű informatikai háttér, az erre épülő szofisztikált berendezések és az információtechnológiai bázist rutinszerűen használó, felkészült szakembergárda nélkül. A betegellátást javító, az orvos-beteg kapcsolatot kiegészítő telemedicina az egészségügy megkerülhetetlen útja: olyan lehetőség, amellyel élnünk kell, ha lépést akarunk tartani a világ rohamléptékű fejlődésével.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-09-21

Az úgynevezett intézményi kitagolási program folytatásaként harmincöt milliárd forint uniós forrást fordít a kormány arra, hogy a fogyatékos emberek családiasabb környezetben élhessenek  közölte az MTI-vel a szociális ügyekért felelős államtitkárság.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-04-26

Itt az ideje, hogy ne dichotómiában szemléljük a gének és a környezet hatását a betegségekre, mivel a nature és a nurture komplex interakcióban alakítja egészségünket és élettartamunkat egyaránt.

2015-07-03
"Dr. Ember Károly szülész, nőgyógyász orvos a 30-as 40-es években szenvedélyesen fotografált. Témáit leginkább a környezetéből választotta ki; család, barátok, lakókörnyezet, Balaton. A Duna-parton lakott, vadászott és a Balatonon saját hajóival vitorlázott...”
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az egészségértés fejlesztését interdiszciplináris módon lehet és kell megközelíteni. A megoldás kialakításából nem vonhatja ki magát az egészségügy és az orvostársadalom sem.

Az évek óta egyre növekvő számú incidens és a biztonságtudatosság vélelmezett erősödése miatt azt hihetnénk, hogy a helyzet jelszó fronton évről évre javul. Holott sajnos mi sem áll távolabb a valóságtól.