hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 16
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-07-12

Tizenegy év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a Kúria csütörtökön kihirdetett jogerős ítéletében a lúgos orvost.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-02-22

Kilenc év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a Fővárosi Ítélőtábla azt az orvost, aki lúggal öntötte le barátnőjét.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-12-06

A Fővárosi Ítélőtábla január 31-re halasztotta a pert, ekkor ismét másodfokú ítélet várható a "lúgos orvos" ügyében, közli a Magyar Idők.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-06-13

Új másodfokú eljárást rendelt el a Kúria annak az orvosnak az ügyében, akit azzal vádolnak, hogy bántalmazta, majd lúggal öntötte le volt barátnőjét.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-03-29

A húgyúti fertőzések a leggyakoribb infekciós kórképek közé tartoznak, laboratóriumunkban az összes feldolgozott mikrobiológiai minta közel egyharmadát a vizelet-mikrobiológiai kérések teszik ki.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-02-14

Az emberi agy alapvetően nem a racionális gondolkodás eszköze, hanem inkább egyfajta érdekérvényesítő gépezet – magyarázza a (táplálkozási) téveszmék népszerűségét az Index egyetemi tanár szerzője.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-10-19

Összeesküvés orvosi segédlettel: nemcsak évi hatmillió halálesetért felelős, de ma már az is nyilvánvaló, hogy az elbutulás, a különféle demencia-fajták járványszerű terjedéséért is. A dohányzás megkétszerezi az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2010-11-26

A Francia Orvosi Kamara által kiadott „Orvosi Demográfiai Atlasz, 2009” szerint az aktív szakemberek aránya 0,2, míg a nyugdíjba vonulóké 6,6 százalékkal nőtt. Napi 900 műhiba fordul elő Franciaországban.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-11-25

Aranyérműtétre feküdt be múlt hétfőn a soproni kórházba az a 69 éves nő, akivel tévedésből formalint itattak a kórházi osztályon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az ÁNTSZ az új EU-s adatvédelmi rendeletre, a GDPR-ra hivatkozva küldött el egy fiatal férfit, aki kórházi fertőzésre gyanakodva akart halott édesanyja laboreredményeihez hozzáférni.

Létezik-e halálösztön? Ha a tudomány még nem is igazolta, a morbid megszállottság esetei erős gyanút keltenek: a halálösztön talán több, mint metafora, és nem pusztán az életösztön elapadása.