hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-07-10

A mikroba-közösségek jóval bonyolultabban működnek, mint a múlt században gondoltuk. A baktériumok közötti kompetíció és kooperáció jobb megismerése segíthet az antibiotikum-használat hatékonyabbá tételében.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-06-06

A humán agy szokatlanul nagy. Melyik kognitív kihívás volt a legfontosabb az agyméret növekedése szempontjából? – teszi fel a kérdést a Nature-tanulmány, ami elsőként tud a korreláció mellett oki összefüggést is felmutatni.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-01-19

Egy humán vizsgálat szerint összefüggés van a nő fogantatás előtti vérnyomása és a születendő gyermek neme között, míg egy delfinek körében végzett vizsgálat választ ad arra a régi kérdésre, hogy miért alakulhatott ki a menopauza.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-12-09

Az élet keletkezésével kapcsolatos új magyar eredmények jelentek meg a Science folyóiratban, közölte az ELTE szerkesztőségünkkel.

#5
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-03-02

Minél több ismerettel rendelkezünk a hormonkötő proteinek működéséről, annál világosabbá válik, hogy ezek nem pusztán a hormonok egyszerű vivőanyagai, hanem elősegítik transzportjukat a keringésből a célszövetekhez, ezen túlmenően befolyásolhatják a hormonok hatásait a célsejteken.

#6
Medical Online >> Rovatok >> immunológia
2015-11-19

Jelenleg nem áll rendelkezésünkre egyetlen olyan biomarker sem, melynek segítségével a kezelés indítása előtt megállapíthatnánk annak várható hatékonyságát.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-09-03

Az anya szervezetéből különböző rokonok sejtjei jutnak át a magzatba, és az is gyakori, hogy a magzat sejtjei átvándorolván a méhlepényen, az anya szervezetének számos helyén megtelepszenek.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyerekgyógyászat
2013-01-31

Amióta kiderült, hogy számos ponton befolyásolják a bélrendszer működését, a probiotikumok egyre inkább a figyelem középpontjába kerültek.

#9
Medical Tribune IX. évf. 10. szám
Medical Online
2011-05-26

A szociálpszichológusok 1945 után azzal a céllal, hogy a versengést és a háborút minél előbb kiiktassák az emberi viselkedési repertoárból, csak az együttműködést tanulmányozták.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha hihetünk a kormány Nemzeti Drogellenes Stratégiájának és Magyarország 2020-ra kábítószermentessé válik, akkor 2019 a kábítószermentességre felkészülés éve.

Elkezdődött a kampány az őszi önkormányzati választásokra. Az egészségügyről értelmes szó alig esett, könnyen lehet, hogy nem is fog.