hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 174
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2017-09-15

Az Index cikke azt mutatja be, hogy hol tart a VR technológia tudományos vagy orvosi célú felhasználása.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-09-15

A delírium a súlyos betegségek közönséges szövődménye, az ellátásával kapcsolatos zavar pedig a modern orvoslás elégtelenségének tünete. Az orvosok és a szakszemélyzet részéről nem ritka a felkészületlenségből fakadó hárítás.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-09-13

Az egy éves kor alatti gyermekek általános érzéstelenítése együtt jár az agy fehérállományának csökkenésével és a megmaradó rostok integritásának romlásával, írja az Anesthesiology tanulmánya, ami serdülőkben mutatta ki a csecsemőkori beavatkozás hatását.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-09-04

További négy évig folytatódhat a Nemzeti Agykutatási Program (NAP) – mondta a kemma.hu szerint Pálinkás József Pécsett.

#5
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2017-08-28

A Magyar Idők szerint az egészség, a biztonság és a magány enyhítése a célja az országos Idősügyi infokommunikációs programnak.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-08-24

Súlyos problémák sújtják a 2014-15-ös nyugat-afrikai ebolajárvány túlélőinek 80 százalékát, akiknek a gyógyulás után mérték fel az állapotát.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-07-24

Az MTA Természettudományi Kutatóközpontjának felfedezése hozzájárulhat a kognitív zavarok jobb megértéséhez és kezeléséhez, közli az InfoRádió.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-07-05

A tanulási képesség az életkortól, míg a felidézés és az alkalmazás képessége egyéni adottságtól függ. A migrén a kognitív képességeket is jelentősen rontó változást okoz az agyban.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-06-29

Eddig nem volt tudományos elképzelés arról, mi lehet az oka a fizikai aktivitás agyra gyakorolt jótékony hatásának. A Trends in Neurosciences tanulmánya szerint a mozgás–agy-kapcsolat erőssége vadászó–gyűjtögető múltunkból származhat. Az elmélet gyakorlati alkalmazása segíthet az egészségesebb öregedésben.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-06-28

A tanulás korlátait és a fejfájás okozta károkat mutatták ki az SZTE Élettani Intézetének kutatói, derül ki az egyetem honlapján megjelent interjúból.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Lehet ábrándozni a 100+ tartományról, de nagy valószínűséggel kimondható, hogy ennél mennyiségileg vagy (ami még fontosabb) minőségileg jobb eredményt a jelenlegi keretek között nem lehet elérni.

Szeptember 20. és 23. között az Európai Idegtudományi Társaságok Szövetségének (FENS) Regionális Találkozóját tartják a Magyar Idegtudományi Társaság és a Pécsi Tudományegyetem szervezésében.