hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 15
#1
Felismerhetők-e a neuroendokrin tumorok a háziorvosi gyakorlatban? I. Felismerhetők-e a neuroendokrin tumorok a háziorvosi gyakorlatban? I.
Medical Online >> Rovatok >> Neuroendokrin tumor
2018-12-17
#2
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2018-05-22

A vékonybél Crohn-betegség diagnosztikája és a betegek kezelése összetett feladat, mely sokszor igényli a társszakmák együttműködését is.

#3
Medical Online >> Konzílium
2018-03-14

A hormontermeléshez köthető tünetek hiánya miatt a betegek gyakran előrehaladott, metasztatikus betegséggel jelentkeznek.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-02-02

A vékonybélben rövid időn belül egységeikre széteső szénhidrátok magasabb rizikót jelentenek az inzulinrezisztencia és a zsírmáj szempontjából, mint a lassan bomlók, közölte a PharmaOnline.

#6
Medical Online >> Központi idegrendszer
2017-01-25

A mélyagyi stimuláció egyértelmű hatékonyságát Parkinson-kórban, különösen a subthalamicus magot célzóét, már több tanulmány alátámasztotta. Génterápiás próbálkozások is klinikai fázisvizsgálat tárgyát képezik. Bár a sejttranszplantáció is számos klinikai tanulmányban hatékonynak bizonyult, e technika széles körben jelenleg még nem terjedt el.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2016-09-02

A bélflóra, az energia-homeosztázis valamint a gyulladásos folyamatok közötti összefüggés, valamint ennek szerepe az elhízáshoz köthető betegségek kialakulásában egyre inkább elismert.

#8
A non-adherencia veszélyei – esetismertetés 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2013-10-28

Az 1992-ben született leánynak 2007-ben kezdődtek véres hasmenései. Az okot végül az egyik vezető gyermekgyógyászati osztályon 2009. januárban sikerült kideríteni. Kolonoszkóppal a rectum-sigma Crohnos érintettségét találták. A CT-vizsgálat a jejunum több szakaszán és a sigmabélen mutatott bélfalvastagodást, míg a hasi UH a colon transversum és ascendens  érintettségét is felvetette. 

#9
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2013-06-17

Az 1983-ban született beteg 17 éves korától dohányzik. Családjában fiútestvérénél felső lokalizációban (duodenum, proximális jejunum) Crohn-betegséget diagnosztizáltak 25 éves korában.

#10
Medical Online
2012-12-18
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar egészségügy olyan, amilyen, a magyar kórházak meg pláne. Balázs rövid történetében így aztán nem is elsősorban a klagenfurti kórház felszereltsége az érdekes, hanem az, ahogyan a nem túlhajszolt, nem kizsigerelt orvosok és ápolók hozzáállnak a beteghez.

Már tíz évvel ezelőtt is eszement zsúfoltság jellemezte az Országos Onkológiai Intézet reggeli folyosóit, ahol hömpölygött a végeláthatatlan tömeg.