hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-09-18

Légszennyezésből származó apró szemcséket mutattak ki brit anyák méhlepényében a kutatók; a légszennyező részecskék képesek a várandós nők szervezetén áthaladva a placentát is elérni.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-06-14

Norvég kutatók egy nagyszabású tanulmányban kimutatták, hogy rosszabb eredmények születnek az intelligenciateszteken az 1970-es évek óta, számol be az Origo.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-06-08

Egy új tanulmány szerint az alacsony kognitív készségek nagyobb valószínűséggel párosulnak homofóbiával, írja a 24.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-01-19

Az intelligenciaszint és a képzettség olyan rizikófaktorok, amelyek egyes genetikai variánsok esetén egyértelműen befolyásolják az Alzheimer kór kialakulását, közölte az OTSZ Online.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-01-03

A modern technológiát látja az európai országokban élők intelligenciaszintjének látványos csökkenése mögött egy új kutatás, írja a hvg.hu.

#6
Medical Online >> Központi idegrendszer
2017-03-23

De a tájkép, erdőrészlet és a lovak is kedvenc témái dr. Koháry Györgynek, aki nyugdíjas kabai háziorvosként ma már csak az alkotásnak szenteli az idejét. Több évtizeden keresztül nem festett, az utóbbi közel húsz év alatt azonban háromezer kép került ki a kezei közül. 

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-11-19

Se íze, se illata, így ott ahol harminc évnél régebbi szakaszok vannak a hálózatban, észrevétlenül is mérgezhet az (egyébként egészséges) ivóvízben oldott ólom – figyelmeztet az MNO.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-06-26

Az e hét vasárnapjára eső Nemzetközi PKU-nap alkalmából emlékezik meg egy ritka anyagcserebetegség, a fenilketonuria  érintettjeiről a Magyarországi PKU Egyesület közleménye.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-11-21

A szinesztézia nevű betegség és az autizmus összefügghet - erre a következtetésre jutott egy brit kutatás.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-10-29

Az orvos–beteg kapcsolat a gyermekgyógyászatban speciális, hiszen itt a dialógus helyett egy kommunikációs háromszög működik: a szülő jelen van beteg gyermekével, sőt a kezdetekben – amíg páciensünk túl fiatal, nem beszél – kérdezni is csak őt tudjuk. Cikksorozatunk első része a kommunikációs háromszög minőségi változásairól és a gyermekek kognitív fejlődésének állomásairól szól.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mondhattok bármit, hogy ki miért landolt az akut betegellátásban, vagy akár a sürgősségi betegellátásban, de a választ mindannyian tudjuk: A Vészhelyzet című tévésorozat sodorta a mi generációnk tekintélyes részét erre a pályára.

Hús  //  Alimento

Kedves növényevő embertársaink rendszeresen felhívják a figyelmemet arra a tényre, hogy a WHO szerint a húsevés a mindmeghalás egyik fontos oka, nevezetesen is rákot kelt.