hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 19
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2018-03-13

A számítógép már 2029-ben olyan okos lesz, mint az ember. A szingularitás korában a halhatatlanság is egy opció lesz, írja a novekedes.hu.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-01-02

Tavaly egy kutatócsoport 115 évben maximalizálta az ember várható élettartamát, mások szerint ez az idő meghosszabbítható, írja a Magyar Idők.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-07-10

A természet már rég feltalálta a halhatatlanságot, mondta a Szabad Földnek Vellai Tibor, az ELTE Genetikai Tanszékének vezetője.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-07-04

Sergius Voronoff úgy hitte, az öregedés megállítható, sőt vissza is fordítható majmok heréjének az emberi szervezetbe ültetésével, írja az Index.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-09-19

A technológia és a tudomány új távlatokat nyitnak a gyógyításban, de megfizethetetlenek  idézi Velkey Györgyöt az MTI.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-05-31

Csak akkor válhatna valóra a psziché, illetve a személyiség digitális halhatatlansága és az embert alapjaiban feljavító mesterséges intelligencia létrehozása – számos informatikus, köztük Ray Kurzweil vágya –, ha feltörnénk a neurális kódot, a tudomány legkeményebb dióját.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-01-21

Andrzej Szczeklik orvos író Halhatatlanság - Az orvostudomány prométheuszi álma című kötetéről rendeznek beszélgetést a budapesti Lengyel Intézetben – írja a NOL.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-08-28

Semmelweis-díjat vett át Czeizel Endre orvos, genetikus Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől és Zombor Gábortól, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi államtitkárától csütörtökön Budapesten.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-11-02

Ma az emberiség civilizáltnak nevezett része mélyponton van a halállal kapcsolatos ügyekben. Egyáltalán nem akar, nem mer foglalkozni ilyesmivel – Halottak napjának környékén visz inkább szép nagy koszorúkat a temetőbe.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-10-24

Nem a halhatatlanság receptjét keressük, hanem azt kutatjuk, hogyan lassítható a biológiai öregedés folyamata, miként tolható ki az egészség életszakasza – hangsúlyozta a Nobel-díjas Elisabeth Blackburn molekuláris biológus hétfőn, a Magyar Tudományos Akadémián, a Quintess Tudásközpont megnyitóján.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Agyunk nincs felkészülve a modern technológiákra. Ráadásul azok nemcsak stresszelik, hanem függővé is teszik.

Az egészségügyi szakdolgozók 77,5 százaléka ugyan elégedett jelenlegi beosztásával, 74,6 százalék azonban úgy érzi, hogy a társadalom részéről sem erkölcsi, sem szakmai elismerést, megbecsülést nem kap – derül ki egy eddig még nem publikált szakdolgozat kérdőívének eredményeiből.