hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 20
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-06-06

A magyarok többsége szerint legfontosabb érték az egészség, mégis csak minden harmadik ember tesz annak érdekében, hogy hosszú távon megóvja azt.

#2
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2018-03-13

A számítógép már 2029-ben olyan okos lesz, mint az ember. A szingularitás korában a halhatatlanság is egy opció lesz, írja a novekedes.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-01-02

Tavaly egy kutatócsoport 115 évben maximalizálta az ember várható élettartamát, mások szerint ez az idő meghosszabbítható, írja a Magyar Idők.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-07-10

A természet már rég feltalálta a halhatatlanságot, mondta a Szabad Földnek Vellai Tibor, az ELTE Genetikai Tanszékének vezetője.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-07-04

Sergius Voronoff úgy hitte, az öregedés megállítható, sőt vissza is fordítható majmok heréjének az emberi szervezetbe ültetésével, írja az Index.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-09-19

A technológia és a tudomány új távlatokat nyitnak a gyógyításban, de megfizethetetlenek  idézi Velkey Györgyöt az MTI.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-05-31

Csak akkor válhatna valóra a psziché, illetve a személyiség digitális halhatatlansága és az embert alapjaiban feljavító mesterséges intelligencia létrehozása – számos informatikus, köztük Ray Kurzweil vágya –, ha feltörnénk a neurális kódot, a tudomány legkeményebb dióját.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-01-21

Andrzej Szczeklik orvos író Halhatatlanság - Az orvostudomány prométheuszi álma című kötetéről rendeznek beszélgetést a budapesti Lengyel Intézetben – írja a NOL.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-08-28

Semmelweis-díjat vett át Czeizel Endre orvos, genetikus Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől és Zombor Gábortól, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi államtitkárától csütörtökön Budapesten.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-11-02

Ma az emberiség civilizáltnak nevezett része mélyponton van a halállal kapcsolatos ügyekben. Egyáltalán nem akar, nem mer foglalkozni ilyesmivel – Halottak napjának környékén visz inkább szép nagy koszorúkat a temetőbe.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bár a sárga és vörös színekben pompázó növények színanyagai már évszázadok óta foglalkoztatták a tudósokat, a színt adó vegyületek kutatása csak mintegy száz éve, az A-vitamin (retinol) felfedezését követően kapott igazi lendületet.

Készítettünk egy könnyen érthető tájékoztatót is a sürgősségi és kötelező gyógykezelés eljárásáról, valamint arról, hogy milyen jogok illetik meg a pszichiátriára kerülő embereket.