hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-11-08

Több száz milliárd dollárt lehetne átcsoportosítani az egészségügyre, ha adót vetnének ki a vörös húsra és a feldolgozott hústermékekre, írja a Portfolio.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-08-10

Elkészült a rovarfogyasztás egészségügyi hatásait feltáró első klinikai vizsgálat, és kiderült, hogy e környezetbarát ételféleségnek a tápanyaggazdagságon túl is több egészségügyi haszna lehet, írja a Scientific Reports.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-03-18

Száznegyven éve, 1872. március 20-án született Bicsérdy Béla természetgyógyász, a róla elnevezett természetes gyógymód felfedezője és népszerűsítője – emlékezik meg róla az MTI.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-01-16

Svéd kutatók megállapítása szerint kapcsolat van a feldolgozott húsok, például a szalonna és a szalámik fogyasztása és a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázata között – közölte a BBC hírportálja.

#5
Medical Online >> Szürkehályog-regiszter
2011-04-12

Egy brit vizsgálat szerint kevesebb hús és több növényi termék evése esetén ritkábban alakul ki szürkehályog. Egy vizsgálatban, ahol 15 évig követték a résztvevőket, a húsevők 6 százalékának lett szürkehályogja.

#6
Medical Online
2010-09-19

A harag, a gyűlölet és a félelem olyan emberi érzelmek, amelyek fizikailag felemésztik a szervezetet, betegséget okozhatnak - mondta a XIV. dalai láma Budapesten a zsúfolásig megtelt Papp László Sportarénában tartott előadásában vasárnap délután.

#7
Medical Online
2010-07-20

Egy erősen vitatott evolúciós elmélet szerint a korai ember főzési képessége számos olyan változást hozott, amikkel különbözővé váltunk a többi állattól. 

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-07-09
A jó egészséghez, hosszú élethez nem elég néhány különleges élelmiszer, vitamin lelkes fogyasztása, hanem szükséges hozzá az a fajta teljes étrend, életvitel, ami elsősorban a görög szigetvilágban még ma is létezik.
#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-06-15
Korábbi vizsgálatokkal ellentétben a most, az International Journal of Cancer-ben közzétett, eddigi legnagyobb tanulmány nem talált összefüggést a húsevés és az emlőrák kialakulása között.
#10
Medical Online
2008-06-24
Sir Paul McCartney "vegetáriánus hétfőket" javasol a klímaváltozás egyik felelőse, a széndioxid-kibocsátás ellen.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Komoly problémákkal és szakmaisággal is küzd a 6. osztályos gyerekek számára megírt természetismeret könyv.

Az átlátható egészségügyért folytatott küzdelmünk kiemelt célja, hogy végre mindenki tisztán láthasson az egészségügy válságát talán legvilágosabban mutató probléma, a kórházi fertőzések ügyében.