Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 292
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-01-18

Miközben többen az ágazati stratégiát hiányolták, strukturális és humánerőforrás-krízisről, romló betegbiztonságról szóltak, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a kancelláriarendszer meghekkeléséről, és újabb menetekről beszélt az Egészségügy 5 Dimenzióban Téli Szimpóziumán.

#2
Medical Online >> Rovatok >> PraxisMenedzsment
2017-01-12

A szakrendelőknek semmiféle ráhatásuk nincs arra, hogy az alapellátásban lássák el a beteget, így különösen fájdalmas intézkedés volt számukra a teljesítményvolumen-korlát (tvk) pontérték-korrekcióval egy időben bevezetett csökkentése, aminek deklarált célja az volt, hogy az alapellátásban tartsák a betegeket.

#3
Medical Online >> Rovatok >> PraxisMenedzsment
2017-01-11

Uniós támogatással újul meg az egészségügyi alapellátás infrastruktúrája Szegeden: három orvosi rendelő rekonstrukciója kezdődik el.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-01-09

A fogorvosi körzetek 10 százaléka betöltetlen, van, ahol 50 kilométert kell utazni az ingyenes fogászati beavatkozásért – írja a Népszava.

#5
Kvíz a Medical Online 2016. decemberi Háziorvostan rovatához Kvíz a Medical Online 2016. decemberi Háziorvostan rovatához
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás >> háziorvostan
2016-12-20

A háziorvosok gyakran találkozhatnak a problémával: fertilis korú párnál csak nem akar beköszönteni a gyermekáldás, annak ellenére, hogy rendszeresen védekezés nélkül élnek házaséletet. Ha a sikertelen időszak meghaladja az egy évet (35 éves kor felett a hat hónapot), foglalkozni kell a meddőséggel. Megfelelő diagnózis és ennek alapján célzott kezelés hiányában a probléma spontán csak ritkán oldódik meg.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-12-20

Marad a hajléktalanok egészségügyi központja a Szabolcs utcai kórház területén, mellette pedig felépül az ország legmodernebb múzeumi raktára és kutatóhelye, közli a Népszava.

#7
Medical Online >> Rovatok >> astrazeneca
2016-11-29
#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-11-07

Még mindig nem szaporodik fogunkban az idegen anyag, mondhatnánk a híres József Attila-i költemény parafrázisával – változatlanul fogatlan nemzet vagyunk. A miértre dr. Hermann Péter professzorral, a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikájának igazgatójával, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Fogorvosi Tagozatának elnökével kerestük a választ.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-10-14

A kormány a háziorvosi praxisok informatikai hátterének fejlesztését kiemelten fontosnak tartja, ennek megfelelően kezeli és jelenleg is számos formában támogatja, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-09-30

A kormány elkötelezett az egészségügyi alapellátás megerősítése mellett, ezért a betöltetlen körzetek háziorvosi letelepedési pályázatára 2016-ban is 500 millió forint lesz – közölte a szaktárca parlamenti államtitkára.

Útmutató egészségügyi intézmények, iskolák, szociális intézmények dolgozóinak, és mindenki másnak, akit a munkáltató eltilt a lájkolástól, a kommenteléstől és a nyilatkozástól: mit szabad és mit nem?

Az új évre vonatkozó technológiai előrejelzések megosztása lassan kezd hagyománnyá válni nálam. Mivel idén sem szeretnék csalódást okozni, íme néhány gondolat 2017 legizgalmasabb orvoslással kapcsolatos technológiáiról.