hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 17
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-10-03

Bár nem minden hasi műtétet érdemes laparoszkóppal operálni, a Magyar Sebészeti Társaság arra törekszik, hogy minél szélesebb körben alkalmazzák a minimál invazív beavatkozásokat.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-05-26

A nem alkoholos eredetű zsírmáj és a steatohepatitis a kóros májműködés leggyakoribb oka. Bizonyítékokkal alátámasztott kezelése nincs.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-07-05

Sok pénzt fizettek a gyomorgyűrűsök drasztikus fogyásukért, mégis egyre lehetetlenebb helyzetbe kerülnek, amióta leállították a műtéteket a legnagyobb pesti központjukban – írja a hvg.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-01-05

Csaknem három mázsát fogyott egy brit férfi, de még mindig 150 kilót nyom, fogyókúrájával csak 90 kilósan akar felhagyni – adta hírül az MTI.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-11-12

Van abban valami bizarr, ha az ember előbb látja meg a másikat belülről, minthogy tudná: hol járt iskolába, vagy van-e kutyája. Ám Bene Lászlót, az orvost nem zavarja, ha alaposabban ismeri valakinek a garat- vagy a bélfalát, mint őt magát, írja a Népszabadság.

#6
Medical Online >> TBC Surveillance Rendszer
2011-12-25

Brit orvosok egy esettanulmány kapcsán arra hívták fel a figyelmet, hogy az elhízott betegekbe behelyezett állítható méretű gyomorgyűrű súlyos légzési problémákat okozhat, sőt tüdőkárosodást is.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-12-20

A kövérséget csökkentő sebészet, jelesül a gyomorgyűrűzés alkalmasnak bizonyul a cukorbetegség és a magasvérnyomás visszaszorítására is – írtuk áprilisban.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2011-04-18

Az Egyesült Királyságban végzett első nagy vizsgálat szerint a bariátriai műtétek hatására erősen csökken a 2-es típusú diabéteszesek száma és más egészségügyi problémák is rendeződnek.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-03-15

Patrick Hetzner mindent kipróbált: diétákat, testmozgást, de semmi nem segített, csak nem sikerült lefogynia. Öt hónapja egy új módszerrel kísérletezik, egy gyomor pacemakerrel, amely csökkenti az étvágyat. Mióta beültették a pacemakert, a 20 éves müncheni postás több mint 10 kg-ot adott le eredeti, 104 kg-os testsúlyából.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-02-22

Egy vizsgálatban összehasonlították a két legnépszerűbb súlycsökkentő műtéti eljárást, és az eredmény szerint a gyomor bypass műtéten átesett elhízottak egy év alatt túlsúlyuk 64 százalékától szabadultak meg, míg a gyomorgyűrűzés esetén csak 36 százalék volt ez az adat – jelentették be február 21-én a kutatók.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.