hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-08-26

Radioaktív gázfelhő átvonulása miatt nőtt meg átmenetileg a radioaktív háttérsugárzás az orosz haditengerészet Szeverodvinszk melletti kísérleti telepén történt robbanást követően.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-08-26

Nagy valószínűséggel két robbanás is történt augusztus 8-án – közölte a norvég NORSAR intézet alapján a 24.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-08-13

Négy-tizenhatszorosára nőtt a gammasugárzás az Arhangelszk megyében augusztus 8-án fegyverkísérlet közben bekövetkezett baleset idején.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-09-28

A sugárterápia és a kemoterápia, melyek célja a rákos sejtek elpusztítása, nem kívánt mellékhatásként elősegítheti rákőssejtek kialakulását – írja az MTI.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2008-12-20
Jogos-e a mai ember félelme a különböző sugárzásoktól, a mobiltelefontól, a fénycsövektől, a transzformátoroktól, átjátszótornyoktól? Mennyi az a sugárzás, amitől a tudomány szerint is tartani kell? Erről kérdeztük Köteles György professzort, sugárbiológust, az orvostudományok doktorát, az Országos Frédéric Joliot-Curie Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet nyugalmazott vezetőjét, aki egyébként a Magyar Békeszövetség elnöki tisztét is betölti.
#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2008-04-23
Önkénteseket keres az ESA európai űrügynökség egy szimulált Mars-túrára, amely során közel másfél évet kell majd eltölteniük egy moszkvai intézetben elhelyezett űrhajó-szimulátorban. Közben a Georgetown Egyetem orvosi központjának tanulmánya megállapította, az űrben észlelhető nagyenergiájú sugárzás korai öregedést, továbbá a sejtekben oxidatív stresszt okozhat a hosszabb űrutazásokon.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.