hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 16
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-01-12

Baleseti egészségügyi szolgáltatás akkor vehető igénybe, ha az egészségkárosodás üzemi balesetből vagy foglalkozási megbetegedésből ered, írja az Adózóna.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-09-27

A foglalkozás-egészségügyi szakemberek számára az Európai Unió minden tagállamában nagy kihívás az, miként biztosíthatnak egészséges(ebb) munkahelyi környezetet, közli a Webbeteg.

#3
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2015-03-28

Bár a 25(OH)D-meghatározás megfelelő stratégia lehet a beavatkozásra szoruló esetek azonosítására, a jelenlegi adatok alapján nem javasolható a felnőttek és gyermekek rutinszerű szűrése.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-03-02

Beszélnek vonósokról, akiket gerincproblémáik még cipőfűzőjük bekötésében is gátolnak, trombitásokról, akiknek tönkrement rekeszizmuk miatt pelenkát kell hordaniuk – írja a zenészek foglalkozási betegségeiről a Fidelio.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-11-26

Jövőre az egészségügyben, a faiparban, és a mezőgazdaságban terveznek célellenőrzéseket a munkavédelmi hatóságok – írja a Napi Gazdaság.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-08-12

Újabb betegek kerültek kórházba leptospirózis gyanújával Jász-Nagykun-Szolnok megye több járásából - közölte Borsos Anikó karcagi tisztifőorvos az MTI érdeklődésére.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-08-29

Biológiailag veszélyes, köztük egészségügyi munkahelyeket ellenőrzött a munkaügyi hivatal, s a munkaadók 82 százalékánál talált szabálytalanságot.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-06-28

A mértéktelen napozás, a dohányzás és az alkohol tíz év alatt negyven százalékkal emelte az életmóddal kapcsolatos rákos megbetegedések számát Nagy-Britanniában.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-03-02

Az Európai Allergológiai és Klinikai Immunológiai Akadémia egy évtizeddel ezelőtt azt vizionálta, hogy 2025-re a lakosság 50 százalékára növekszik a fejlett társadalmakban az allergiások száma.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-08-22

Több százezer forintnyi ellátástól, támogatástól és a későbbi kártérítési igény lehetőségétől fosztják meg magukat azok a dolgozók, akik belemennek abba, hogy munkabaleset vagy foglalkozási megbetegedés esetén táppénz helyett szabadságra menjenek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az egészségértés fejlesztését interdiszciplináris módon lehet és kell megközelíteni. A megoldás kialakításából nem vonhatja ki magát az egészségügy és az orvostársadalom sem.

Az évek óta egyre növekvő számú incidens és a biztonságtudatosság vélelmezett erősödése miatt azt hihetnénk, hogy a helyzet jelszó fronton évről évre javul. Holott sajnos mi sem áll távolabb a valóságtól.