hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 584
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-02-02

Végstádiumban lévő, elsősorban daganatos betegek ellátására nyolcágyas hospice-részleg kezdte meg működését a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-01-31

Magyarországon a geriátriai szakellátást a szakemberhiány, az ellátás területi egyenlőtlenségei és a szakképzés hiányosságai jellemzik. Európa országaiban eltérő sajátosságokat találunk, és bár vannak a miénknél kedvezőtlenebb állapotok is, tény, hogy az eltelt 15 évben közvetlen környezetünktől lemaradtunk ezen a téren.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-01-22

Olyan kórházak is lesznek, amelyeknek a 30 napon túl lejárt adósságára sem jut elegendő forrás a konszolidációra szánt pénzből, írja a Napi.hu.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-01-12

Az új terméket leginkább az egészségügyben, kórházakban, orvosi rendelőkben, szociális intézményekben használnák majd.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-01-11

Az egészségügy helyzetéről hívta egyeztetni a politikai pártokat az egyik szakszervezet. Csak az ellenzék ment el, számol be a HírTV.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-12-28

Az anyagi gondok enyhítésében sokat segíthet a megfelelően megválasztott utasbiztosítás – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-12-08

A kedvező gazdasági lehetőségek a magyar egészségügy történetében páratlan fejlesztési program végrehajtását teszik lehetővé.

#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-12-05

Hogyan tudjuk elérni, hogy az EU egészségügyi rendszerei hatékonyak, hozzáférhetőek és rugalmasak maradjanak?

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-12-01

A kórházak költéseiből négy-ötmilliárd a gyakran silány minőséget kínáló távol-keleti importőrökhöz kerül, derül ki a Világgazdaság írásából.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-11-30

A Roche Magyarországon a daganatellenes szerek egyik legfontosabb forgalmazója, a bevételének csaknem 70%-át visszaforgatja a helyi gazdaságba. Az utóbbi öt évben alkalmazottainak a számát megkétszerezte, és további növekedést tervez. A vállalat számára kiváló helyszínt jelent Magyarország a partneri kapcsolatok kiépítéséhez és a befektetésekhez – mondta Irma Veberic vezérigazgató.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az egészségügyi szakdolgozók 77,5 százaléka ugyan elégedett jelenlegi beosztásával, 74,6 százalék azonban úgy érzi, hogy a társadalom részéről sem erkölcsi, sem szakmai elismerést, megbecsülést nem kap – derül ki egy eddig még nem publikált szakdolgozat kérdőívének eredményeiből.

Az egészségértés fejlesztését interdiszciplináris módon lehet és kell megközelíteni. A megoldás kialakításából nem vonhatja ki magát az egészségügy és az orvostársadalom sem.