hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 10
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-05-16

Az emelt szintű szakmai érettségin az egészségügy is a legnépszerűbb vizsgatárgyak közé került, közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-11-13

A 2017-es felsőoktatási – köztük az orvos- és egészségtudományi szakok  – felvételi követelményeit ismerteti az MNO, ahogy röviden összegeznek: nehezebb lesz.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-11-29

2020-tól mindenkinek kötelező az emelt szintű érettségi és a középfokú nyelvvizsga.

#4
Medical Online >> Mi újság?
2011-04-01

Néhány héten belül ismét egyeztetés lesz a felsőoktatási törvényről.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-10-29

Bár a hallgatói önkormányzatok még nem fújtak riadót, a felsőoktatási törvénytervezet kiszivárogtatását követően a Facebook-on megjelentetett tiltakozásnak alig néhány nap alatt 32 ezer támogatója akadt. 

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-07-22

Megállapították a felvételi ponthatárokat: összesen mintegy 97 ezren jutottak be a felsőoktatásba. Az orvosegyetemek fogorvosi szakára a maximális 480 pontból 424-430, az általános orvosi karokra 418-434 pont kellett. 

#7
Medical Tribune VIII. évf.3. szám
Medical Online
2010-02-11
Hosszas huzavona után végül semmire nem jutottak a politikusok a felsőoktatási felvételi követelmények szigorításával kapcsolatban, pedig a jelenlegi rendszer alapján bekerült hallgatókkal egyre több a probléma. Az orvosképzők viszont léptek: az idén már csak emelt szintű érettségivel vesznek föl hallgatókat. Igaz, az ide jelentkezők többsége eddig is letette a nehezebb vizsgát.
#8
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2009-08-15
Egy kijevi hetilap szerint az ukrán felsőoktatási intézmények államilag finanszírozott helyeire az idén nem a legjobban teljesítő felvételizők, hanem a gyakran több tízezer dollár kenőpénz fejében rokkanttá nyilvánított kedvezményezettek jutottak be.
#9
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2008-06-17
2010-től  az orvosi és állatorvosi képzéshez emelt szintű érettségire lesz szükség egy tantárgyból - közölte Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár kedden Budapesten. A kötelező tárgy valószínűleg a biológia lesz, s emellett a diákok a kémia és a fizika között választhatnak majd.
#10
Medical Tribune III. évf.2. szám
Medical Online
2005-02-01
Egyből kettő Csaknem százezer diák esik át tavasszal az új, kétszintű érettségi tűzpróbáján. A tanév végi vizsga egyben felvételijüket is jelenti majd, ezért nem mindegy, melyik tárgyat, illetve szintet jelölik meg jelentkezési lapjukon. A továbbtanulni szándékozó diákoknak február 15-ig kell eldönteniük, melyik egyetemre vagy főiskolára adják be jelentkezési lapjukat, és melyik tárgyból milyen szintű érettségi vizsgát tesznek. A felvételi lapok postára adásának és az érettségire jelentkezésnek a határideje az idén esik először egybe – nem véletlenül. Most tavasszal ugyanis már új, kétszintű érettségi rendszerben zárják középiskolai tanulmányaikat a végzősök, a matúra egyben a felvételi vizsgát is jelenti. A diákok eldönthetik, emelt vagy középszintű érettségit tesznek- e, de bárhogy határoznak is, mindkettő belépőt jelent a felsőoktatási intézményekbe.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kásler miniszter úr az „egészség nem üzlet” címmel magyarázta el, hogy hogyan tolják az üzleti szféra karmaiba a betegeket. ... remélem, a kormány a fű alatti beterjesztés ellenére nem ússza meg az ezzel kapcsolatos széleskörű vitát. Tekintsük ezt a rövid bejegyzést gyors vitaindítónak.

Bármit is állít a kormány vagy harsog a propaganda, lassan tényleg mindenkinek van saját tapasztalata arról, hogy egyre katasztrofálisabb a magyar egészségügy helyzete.