Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 216
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-01-11

A tavaly feltárt szabálytalanságok miatt idén tovább folytatja a közkórházak ellenőrzését az Állami Számvevőszék (ÁSZ) – tudta meg a Magyar Idők.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-12-15

Az intézmények menedzsmentjeit okolja a kormány az eladósodásért, szigorú ellenőrzésekre számíthatnak – idézi Lázár Jánost az mno.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> astrazeneca
2016-11-25
#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-11-23

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz 2016-ban ellenőrzésre beérkezett közbeszerzési eljárások száma emelkedett, szeptemberig már magasabb volt, mint 2015-ben, ez a jogszerűség erősödését is mutatja – közli a vg.hu.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-11-15

Az ELTE rektora és kancellárja jelentős részben nem hajtotta végre az általuk meghatározott intézkedési tervben szereplő feladatokat, közölte az Állami Számvevőszék. A PTE-n 25-ből 19-et végrehajtottak.

#6
Medical Online >> Rovatok >> astrazeneca
2016-11-01
#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-10-31

Az átlagosan 30 százalékos leépítés miatt veszélybe kerül az OEP egyik alapfeladata, az ellenőrzés – írja a Népszava.

#8
Kvíz a Medical Online 2016. szeptemberi Trombózis rovatához Kvíz a Medical Online 2016. szeptemberi Trombózis rovatához
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás >> trombózis
2016-09-14

A vénás tromboembóliás (VTE) kórképek (legismertebb formái a mélyvénás trombózis és a pulmonalis embólia) gyakori betegségek, melyek – elsősorban a pulmonalis embóliában előforduló akut hemodinamikai zavar miatt – akár az életet is veszélyeztetik. Egyes tanulmányok ugyanakkor krónikus betegségként is tekintenek a vénás tromboembóliákra az ismétlődés magas aránya miatt. Kezelésük alapja véralvadásgátló gyógyszer alkalmazása. A használható gyógyszerek palettája a kis molekulatömegű heparinok (LMWH) és a K vitamin antagonisták (KVA) mellett a direkt orális antikoagulánsok (DOAC) megjelenésével jelentősen kibővült. Mindezen szerek adagolási módja (dozírozása) jól meghatározott, még ha szerenként különböző is; ugyanakkor a kezelés időtartamát illetően az irányelvek és a mindennapi orvosi gyakorlat jelentős eltérést mutatnak. Jelen összefoglalóban a véralvadásgátló kezelés időtartamáról olvashatnak egy rövid kivonatot.

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-08-11

Az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatal az Általános Egészségbiztosító szerződéseinek ellenőrzésekor számos hiányosságot tárt fel, írja a Felvidék Ma alapján a Biztosítási Szemle.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-07-28

Az édesvizbázis és az ivóvíz hatékony, minden fertőzőforrásra kiterjedő vizsgálatát teszi lehetővé az a laboratórium, amelyet csütörtökön mutattak be az Országos Közegészségügyi Központban.

Útmutató egészségügyi intézmények, iskolák, szociális intézmények dolgozóinak, és mindenki másnak, akit a munkáltató eltilt a lájkolástól, a kommenteléstől és a nyilatkozástól: mit szabad és mit nem?

Az új évre vonatkozó technológiai előrejelzések megosztása lassan kezd hagyománnyá válni nálam. Mivel idén sem szeretnék csalódást okozni, íme néhány gondolat 2017 legizgalmasabb orvoslással kapcsolatos technológiáiról.