hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 9
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-12-01

Időben felfedezve, s folyamatos gyógyszerelés mellett a HIV krónikus betegséggé szelídíthető, derül ki a PharmaOnline összeállításából.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-06-08

Egy új tanulmány szerint az alacsony kognitív készségek nagyobb valószínűséggel párosulnak homofóbiával, írja a 24.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-06-08

A Wake Forest Baptist Medical Center vizsgálata szerint a medikusok 40 százaléka tudat alatt elfogultan viselkedik a kövér betegekkel szemben.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-01-28

Szakértői vélemények szerint a szív- és érrendszeri után hamarosan a mentális problémák lesznek a második helyen a munkaképességet csökkentő betegségek sorában.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-04-08

Imádkozás, meditáció közben az ego kitágul, a beszűkülés oldódik, a beteg a múlton vagy a jövőn való rágódás helyett a jelenre tud koncentrálni. A test és a lélek szétválasztása csak mesterséges kategorizálás: több kísérletben orvosilag is kimutatták, hogy imádkozáskor a közérzetet pozitívan befolyásoló hormonok termelődnek.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-05-18

Szakember segítségével mindig lehet olyan munkakört találni, amelyben lehet megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatni.

#7
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2010-03-29
A kövérségnek egyszeri, pótolhatatlan, az egészség szempontjából nélkülözhetetlen hatásai vannak – ezt állítják a legújabb tanulmányok, olvasható a WeltOnline-on. Ez a várható élettartam szempontjából sem közömbös.
#8
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2009-12-01
Sajátos szubkultúra, mélyszegénység, mesterségesen fenntartott egyenlőség a sorsközösségben, s olyan téves kommunikációs túlélési stratégia, amely az esetleg kitörőket üldözi, vádolja, ha úgy tetszik, ugyancsak megbélyegzi. Egyebek között ez derült ki Solt Ágnes szociológusnak a szegregált telepeken élő romák mentalitását vizsgáló kutatásából, amelyet az Országos Kriminológiai Intézetben mutattak be kedden, Budapesten.
#9
Medical Online
2008-12-18
Átadták a Kisebbségekért Díjakat csütörtökön az Országházban. Az állami kitüntetést - amelyet a kisebbségek napja alkalmából adnak át - a kisebbségek érdekében, a kisebbségi közéletben, az oktatásban, a kultúrában és az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban és a gazdasági önszerveződés területén kiemelkedő tevékenységet végző magyarországi és külföldi emberek és szervezetek kaphatják meg.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A GDPR-ral kapcsolatos magyar jogszabályi környezetet módosító salátatörvény számos rendelkezést igazított ki az európai adatvédelmi szabályozásnak megfelelően.

Amennyiben egy beteg vagy látogató az intézmény helyiségeiben úgy kíván képet rögzíteni, hogy azon más személy nem ismerhető fel, akkor ezt számára megtiltani, illetve engedélyhez kötni nem lehet.