hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 24
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-12-21

A fehérjebevitel napi 25 grammal történő növelése nőkben akár 14 százalékkal is csökkenti a csípőtáji törések kockázatát, írja az OTSZonline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-10-20

Magyarországon minden ötödik 50 év feletti nőnek van csontritkulása, azonban 65 százalékuk nem kapja meg a szükséges terápiát.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-03-21

Az osteoporosis tömeges előfordulása ellenére Európa számos országában nem megfelelő a betegség ellátása, írja az OTSZ Online.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-11-24

A húsmentes étrend követői a csonttörés, különösen a csípőtörés nagyobb kockázatával nézhetnek szembe egy új tanulmány szerint.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-03-12

Az osteoporosis terápiája során a biszfoszfonátokat használjuk a legszélesebb körben, közölte a Medical Tribune alapján a PharmaOnline.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-08-22

Nyolcvanhét éves korában elhunyt Donald Henderson amerikai orvos és járványkutató, aki annak idején kulcsszerepet játszott a fekete himlő felszámolásában.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-05-18

CT-vel a koszorúerekben megjelenő kalcium kimutatható, használják is ezt a vizsgálatot az infarktuskockázat korai jelzésére, írja az otszonline.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2015-04-22

Az alacsony csontsűrűség a gyulladásos bélbetegség ismert, ám gyakran elhanyagolt szövődménye, melynek előfordulása az IBD-s populáción belül a rendelkezésre álló adatok szerint  12% és 58% közötti.

#9
Medical Online >> Háziorvostan
2015-03-28

Bár a 25(OH)D-meghatározás megfelelő stratégia lehet a beavatkozásra szoruló esetek azonosítására, a jelenlegi adatok alapján nem javasolható a felnőttek és gyermekek rutinszerű szűrése.

#10
Medical Online >> Háziorvostan
2015-03-27

Nem, a szűrés szükségtelen, több értelme van a rutinszerű vitaminpótlásnak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?