hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-03-21

A nők, a gazdagok, a diplomások és a sokgyerekesek között kell keresni leginkább a boldog embereket Magyarországon, írja a hvg.hu.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-09-18

A boldogságkutatók egyetértenek abban, hogy a külső tényezők csak tíz százalékban befolyásolják a hosszú távú boldogságot, írja a hvg.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-03-21

Magyarország a 16 helyet lépett előre a legboldogabb országok listáján – derült ki egy idei tanulmányból, amelyről a hvg.hu számol be.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-12-24

Az emberek hajlamosak túlbecsülni egyes faktorok szerepét saját és mások boldogságában, a boldogságról alkotott ítéleteikben, attól függően, hogy éppen milyen a hangulatuk.

#5
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2010-04-02
Idén tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Pszichodiák Alapítvány a Pszinapszist, a Budapesti Pszichológiai Napokat, Európa legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett rendezvényét.
#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2008-12-11
A boldogság társas jelenség, amely ragályszerűen terjed az emberi kapcsolatokon keresztül két amerikai tudós szerint. Nicolas Christakis és James Flower szerint az egyén boldogsága főként a vele kapcsolatban álló személyek lelkiállapotától függ. A Harvard Egyetem szociológusa és a San Diego-i Kalifornia Egyetem politikatudományi tanszékének munkatársa korábban kimutatta, hogy az elhízás és a dohányzásra való rászokás és leszokás is a szociális hálózatokon terjedő jelenség.  
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Legjobb esetben ezekre a kérdésekre nem kerül sor, mert a beteg időben kap tájékoztatást, illetve megelőző válaszokat a benne később megfogalmazódó kérdésekre. Ha mégsem, akkor íme a GYIK rovat!

A waterlooi egyetem frissen közzétett kutatásának eredményei szerint segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik.