hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-01-29

Nem egyértelmű, mi a teendő akkor, ha egy ellátásra szoruló, nem pszichiátriai beteg önkényesen elhagyja az intézményt.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-07-06

Mi változott az utóbbi időben a gondnokságot, a cselekvő- és belátási képességet érintő kérdéskörben? Működnek-e a gyakorlatban a betegjogok között megfogalmazott önrendelkezési szabályok, például a kezelésről való lemondás lehetősége?

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-06-18

Az élő végrendelet lehetővé teszi, hogy a belátási képességgel már nem rendelkező betegek akarata is maradéktalanul érvényesülhessen ellátásuk során – emlékeztet a Napi Gazdaság.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-08-26

Az orvosoknak nagyobb erőfeszítéseket kellene tenniük a humán papillómavírus elleni oltás népszerűsítésére a serdülőkorú lányok körében  – állítja az amerikai betegségmegelőzési hivatal  vezetője.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-07-11

A magyar orvoskar nevében a leghatározottabban visszautasítja az eutanázia lehetőségét, s minden bizonnyal az ezzel kapcsolatos népi kezdeményezés hitelesítése ellen is fellebbez majd a Magyar Orvosi Kamara.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-04-04

Sorozatunkban a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvénnyel (új Ptk.) 2014. március 15-én hatályba lépő változásokat tekintjük át az egészségügyi ellátók szemszögéből. Az első részben a cselekvőképességgel és a személyiségi jogok védelmével foglalkozunk.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-12-05

Márkus Attila azt követően sem kívánt nyilatkozni, hogy az Uzsoki kórház képviselői szombaton szakmai és emberi hitelét is igyekeztek megkérdőjelezni a nyilvánosság előtt – írja Népszabadság.

#8
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2009-04-30
A fogyatékosok közöttünk élnek. Többnyire hosszú távú fizikai, értelmi, szellemi vagy érzékszervi sérülésük van, amely a különböző viselkedési és környezeti hatásokkal együtt akadályozza őket abban, hogy a többiekkel egyenlő alapon vegyenek rész a társadalom életében. Ezzel a meghatározással egyetért Gombos Gábor, a Központ a Mentális Sérültek Jogaiért Alapítvány érdekvédelmi főmunkatársa is.
#9
Medical Online >> jogállás
2009-04-19

Egy orvos háziorvosként, illetve fogorvosként csak akkor dolgozhat, ha megfelelt az alkalmassági vizsgálaton.

#10
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2008-09-01
Az új polgári törvénykönyv nyár elején benyújtott javaslata szerint ezután senkit sem lehet cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezni. Az igazságügyi tárca indokolása szerint az arányosság és szükségesség elve azt kívánja meg, hogy a belátási képességében korlátozott személy autonómiájában csak annyiban legyen korlátozva, amennyiben ez jogainak és érdekeinek védelmében feltétlenül szükséges.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar egészségügy olyan, amilyen, a magyar kórházak meg pláne. Balázs rövid történetében így aztán nem is elsősorban a klagenfurti kórház felszereltsége az érdekes, hanem az, ahogyan a nem túlhajszolt, nem kizsigerelt orvosok és ápolók hozzáállnak a beteghez.

Már tíz évvel ezelőtt is eszement zsúfoltság jellemezte az Országos Onkológiai Intézet reggeli folyosóit, ahol hömpölygött a végeláthatatlan tömeg.