hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-01-29

Nem egyértelmű, mi a teendő akkor, ha egy ellátásra szoruló, nem pszichiátriai beteg önkényesen elhagyja az intézményt.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-07-06

Mi változott az utóbbi időben a gondnokságot, a cselekvő- és belátási képességet érintő kérdéskörben? Működnek-e a gyakorlatban a betegjogok között megfogalmazott önrendelkezési szabályok, például a kezelésről való lemondás lehetősége?

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-06-18

Az élő végrendelet lehetővé teszi, hogy a belátási képességgel már nem rendelkező betegek akarata is maradéktalanul érvényesülhessen ellátásuk során – emlékeztet a Napi Gazdaság.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-08-26

Az orvosoknak nagyobb erőfeszítéseket kellene tenniük a humán papillómavírus elleni oltás népszerűsítésére a serdülőkorú lányok körében  – állítja az amerikai betegségmegelőzési hivatal  vezetője.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-07-11

A magyar orvoskar nevében a leghatározottabban visszautasítja az eutanázia lehetőségét, s minden bizonnyal az ezzel kapcsolatos népi kezdeményezés hitelesítése ellen is fellebbez majd a Magyar Orvosi Kamara.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-04-04

Sorozatunkban a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvénnyel (új Ptk.) 2014. március 15-én hatályba lépő változásokat tekintjük át az egészségügyi ellátók szemszögéből. Az első részben a cselekvőképességgel és a személyiségi jogok védelmével foglalkozunk.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-12-05

Márkus Attila azt követően sem kívánt nyilatkozni, hogy az Uzsoki kórház képviselői szombaton szakmai és emberi hitelét is igyekeztek megkérdőjelezni a nyilvánosság előtt – írja Népszabadság.

#8
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2009-04-30
A fogyatékosok közöttünk élnek. Többnyire hosszú távú fizikai, értelmi, szellemi vagy érzékszervi sérülésük van, amely a különböző viselkedési és környezeti hatásokkal együtt akadályozza őket abban, hogy a többiekkel egyenlő alapon vegyenek rész a társadalom életében. Ezzel a meghatározással egyetért Gombos Gábor, a Központ a Mentális Sérültek Jogaiért Alapítvány érdekvédelmi főmunkatársa is.
#9
Medical Online >> jogállás
2009-04-19

Egy orvos háziorvosként, illetve fogorvosként csak akkor dolgozhat, ha megfelelt az alkalmassági vizsgálaton.

#10
Medical Online >> Rovatok >> vélemény
2008-09-01
Az új polgári törvénykönyv nyár elején benyújtott javaslata szerint ezután senkit sem lehet cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezni. Az igazságügyi tárca indokolása szerint az arányosság és szükségesség elve azt kívánja meg, hogy a belátási képességében korlátozott személy autonómiájában csak annyiban legyen korlátozva, amennyiben ez jogainak és érdekeinek védelmében feltétlenül szükséges.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Amennyiben egy beteg vagy látogató az intézmény helyiségeiben úgy kíván képet rögzíteni, hogy azon más személy nem ismerhető fel, akkor ezt számára megtiltani, illetve engedélyhez kötni nem lehet.

Komoly problémákkal és szakmaisággal is küzd a 6. osztályos gyerekek számára megírt természetismeret könyv.