hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 14
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-04-12

Csak rövid távon maradnak fenn az altruista viselkedés korábban már bizonyított, kedvező élettani hatásai.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-03-11

Ha sikerülne csökkenteni a pszichopaták tüneteit és mesterségesen növelni az empatikus készséget, az komoly áttörést jelentene az idegtudományban, írja a Qubit.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2020-01-13

Kínai kutatók vizsgálatai szerint nem csak jól érezzük magunkat, ha viszonzás igénye nélkül jót cselekszünk, hanem fájdalomérzetünk is csökken.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-06-27

A korszerű pszichológiai elméletek szerint az egyéni életút folyamatos fejlődést jelent, mely életciklusváltásokon keresztül történik.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-08-21

A vírusok együttműködve képesek legyőzni a baktériumok ellenük kifejlesztett védekező rendszerét, a napjainkban génszerkesztésre használt CRISPR-rendszert. A felfedezés segítheti a fágterápia fejlesztését és a humán vírusinfekciók elleni védekezést.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-10-05

A Journal of Psychiatric Research-ben megjelent tanulmány neurobiológiai és pszichológiai alapokon álló bölcsességmérő eszköz kifejlesztéséről számol be, ami hasznos lehet a klinikai gyakorlatban és a bio-pszicho-szociális kutatásban egyaránt.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-23

A stressz elkerülhetetlen, a stressz következtében kialakuló betegség azonban megelőzhető. Kelly McGonigal stanfordi pszichológus arra hívja fel a figyelmet, hogy egyszerű kognitív módszerrel a korai halálozás kockázata 43 százalékkal csökkenthető.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2013-08-23

A kényelmetlennek tartott vastagbélbélrák-szűrésre való meghívás elfogadása vagy elutasítása mögött álló okok felderítése segíthet, hogy a jövőben célratörőbben fogalmazzuk meg a meghívókat. 

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-04-27

Hamarosan ajánlást tesz a szaktárcának az életvégi döntésekkel, az ellátás visszautasításával kapcsolatos hazai gyakorlat rendezésére az ombudsmani hivatal, amely vigyázó szemét folyamatosan rajta tartja az egészségügyön. Bár Magyarországon már tizenöt éve törvény védi a betegek jogait, azok lényegében máig holt szavak maradtak, és a gazdasági helyzet, az egészségügyiek élet- és munkakörülményeinek romlásával egyre inkább háttérbe szorulni látszanak.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-04-11

Bár az orvosok visszakapták a köztestületük által kért kötelező kamarai tagságot, ez a fejlemény nem nyugtatja meg a szakmát, inkább csak kiélezi az egyes szakmai csoportok közötti érdekellentéteteket. Az érintettek maguk sem egységesek: vajon időszerű-e most megint egyetlen szervezetbe léptetni az orvosokat, azelőtt, hogy a belső feszültségeket feloldanák. Az pedig kifejezetten dühíti a kamarát ellenző csoportokat, hogy a testület a végrehajtókkal szedeti be az elmaradt tagdíjakat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.