hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 39
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-12-06

Jaksity György, a Concorde igazgatóságának elnöke az egészségügyről is beszélt a 24.hu-nak adott nagyinterjúban.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-07-12

Az egri RÉV-házában drog-, gyógyszer-, játék-, alkohol- és társfüggők próbálják legyőzni a szenvedélyüket. A Magyar Hírlap járt a helyszínen.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-03-01

Egy új kutatás szerint az evolúció hatást gyakorolhat arra az enzimre (pontosabban az azt kódoló géncsoportra) is, amely fontos szerepet tölt be az alkohol lebontásában, közölte az Origo.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-08-17

Ha orvosi kontroll mellett szedik a betegek a függőségre hajlamosító gyógyszereket, akkor általában nem alakul ki addikció – írja a Magyar Nemzet alapján a 24.hu.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-11-24

Mintegy 640 ezer ember nagyon kockázatos mennyiségben fogyaszt alkoholt a tíz és fél milliós Csehországban.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-08-25

Az alkohol a májbetegségek legfontosabb oki tényezője, a májjal összefüggő morbiditás és mortalitás meghatározó eleme. Az alkoholos májártalom a zsírosodással kezdődik, amely még reverzibilis, azonban a további betegségformák már absztinencia esetén is progrediálhatnak.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-08-03

Amy Winehouse családjának alapítványa alkohol- és kábítószer-függőségből felépülő fiatal nők számára hoz létre rehabilitációs központot.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-07-22

A betegséget nem is minden esetben ismerik fel a háziorvosok, emellett az érintettekre nem jellemző, hogy orvoshoz forduljanak gondjukkal, írja a Magyar Idők.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-05-19

Tóth Miklós, a szigetvári kórház addiktológiai rehabilitációs osztályának vezetője, a Minnesota-modell egyik meghonosítója szerint a kórházakban kezelt emberek több, mint fele valójában alkoholista. Az Abcúg interjúja.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-01-29

A kóros elhízás megelőzését is a közfinanszírozott feladatok közé emelik, ez az egyik újdonsága a friss lengyel nemzeti egészségügyi programnak – derül ki az eski.hu híradásából.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mi a baj az Orvosi Kamarával? Min akar változtatni az Újratervezés csoport? Egyáltalán miért van szükség reformra és milyen hatással lehet mindez a betegek, vagyis a mi életünkre?

1990-2000. A társadalom reformokat követel, mert a kórházakban nagy a fejetlenség. Egy beteg maximum hétszáz forint értékű gyógyszert kaphat hetenként. Egy nővérre harminc beteg jut, az éjjeli nővérre százharminc.