hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-03-18

Amerikai populáción végzett vizsgálati eredmények szerint a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása csökkenti a hepatocellularis carcinoma (HCC) kialakulásának kockázatát.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-10-10

Kutatási program indult a Debreceni Egyetemen a tejbe kerülő, közegészségügyi veszélyt jelentő aflatoxin meghatározásáról és csökkentéséről.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-01-27

A diabétesz, a tumor metasztázis, az Alzheimer-kór molekuláris részleteihez vihet közelebb az az eszköz, amelyre 101 milliót költhet az ELTE.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-05-26

A HCC-k jelentős hányada krónikus májbetegség talaján alakul ki, amelyet viralis hepatitis, alkoholabúzus vagy nem alkoholos steatohepatitis okoz, így a megelőzéshez ezeket kell visszaszorítani.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-03-05

A Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézet egyes a klímaváltozással kapcsolatos kutatásait mutatja be a Semmelweis Médiasarok.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-03-04

Az egészségügyi határérték kétszeresét éri el az egyik Magyarországon forgalmazott tej aflatoxintartalma – írja a Hír TV műsora alapján az mno.hu.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2008-08-14
Magyarországról leggyakrabban a mák magas morfintartalma és az étrend-kiegészítőkben talált tiltott anyagok miatt érkezik riasztás az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyors veszélyjelző-rendszerére (RASFF) - közölte a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (MéBiH).
#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2008-05-02
Bizonyos ételszínezékek részben kivédhetik a karcinogén vegyületek hatását. A most közzétett eredmények egyelőre nem ültethetők át közvetlenül a gyakorlatba, a hatás mögött álló mechanizmusok tisztázása azonban fontos lépés lehet a rákbetegség elleni küzdelemben.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?