hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-06-17

Mit hozhat a 3D nyomtatás az egészségügyben? Az orvos a számítógépén előállít majd egy file-t és azt írja fel a betegnek e-receptre?

#2
Medical Online
2019-02-18

Az élet különböző területein napvilágot látott technológiák rendre begyűrűztek az orvoslás területére. A GyártásTrend szemezgetett közülük.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-06-07

Az additív gyártási technika a jövőben akár a transzplantációs listákat is felszámolhatja, írja a GyártásTrend.

#4
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2017-11-14

Egyénre szabott orvos-biológiai implantátumok és segédeszközök új generációs gyártási folyamatának kidolgozása indult a BME-n.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-09-27

Kétmilliárd forintból modern implantátumok fejlesztését kezdte el a Debreceni és a Nyíregyházi Egyetem alkotta konzorcium.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-05-22

A legújabb tüszősejt-implantációs technika összes elődjénél eredményesebbnek tűnik, írja a GyártásTrend.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-10-05

A 3D-nyomtatás számos területen mozdítja majd elő a páciensek felépülését. A GyártásTrend arról számol be, hogy a biokompatibilis nyomtatástól a műtéti segédeszközökig hódít az additív gyártás technológiája.

#8
A rivaroxaban hatásmechanizmusa 1.évf.1.szám
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2012-11-06

Az utóbbi években az alvadási kaszkád szerin-proteáz enzimjeinek közvetlen gátlása vált az alvadásgátlók kutatásának célpontjává. Az egyik első ilyen hatásmechanizmusú sikeres gyógyszer a Bayer által kifejlesztett rivaroxaban, amelynek hatásmechanizmusát az alábbiakban körvonalazzuk. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar egészségügy olyan, amilyen, a magyar kórházak meg pláne. Balázs rövid történetében így aztán nem is elsősorban a klagenfurti kórház felszereltsége az érdekes, hanem az, ahogyan a nem túlhajszolt, nem kizsigerelt orvosok és ápolók hozzáállnak a beteghez.

Már tíz évvel ezelőtt is eszement zsúfoltság jellemezte az Országos Onkológiai Intézet reggeli folyosóit, ahol hömpölygött a végeláthatatlan tömeg.