hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-06-17

Mit hozhat a 3D nyomtatás az egészségügyben? Az orvos a számítógépén előállít majd egy file-t és azt írja fel a betegnek e-receptre?

#2
Medical Online
2019-02-18

Az élet különböző területein napvilágot látott technológiák rendre begyűrűztek az orvoslás területére. A GyártásTrend szemezgetett közülük.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-06-07

Az additív gyártási technika a jövőben akár a transzplantációs listákat is felszámolhatja, írja a GyártásTrend.

#4
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2017-11-14

Egyénre szabott orvos-biológiai implantátumok és segédeszközök új generációs gyártási folyamatának kidolgozása indult a BME-n.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-09-27

Kétmilliárd forintból modern implantátumok fejlesztését kezdte el a Debreceni és a Nyíregyházi Egyetem alkotta konzorcium.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-05-22

A legújabb tüszősejt-implantációs technika összes elődjénél eredményesebbnek tűnik, írja a GyártásTrend.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-10-05

A 3D-nyomtatás számos területen mozdítja majd elő a páciensek felépülését. A GyártásTrend arról számol be, hogy a biokompatibilis nyomtatástól a műtéti segédeszközökig hódít az additív gyártás technológiája.

#8
A rivaroxaban hatásmechanizmusa 1.évf.1.szám
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2012-11-06

Az utóbbi években az alvadási kaszkád szerin-proteáz enzimjeinek közvetlen gátlása vált az alvadásgátlók kutatásának célpontjává. Az egyik első ilyen hatásmechanizmusú sikeres gyógyszer a Bayer által kifejlesztett rivaroxaban, amelynek hatásmechanizmusát az alábbiakban körvonalazzuk. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A GDPR-ral kapcsolatos magyar jogszabályi környezetet módosító salátatörvény számos rendelkezést igazított ki az európai adatvédelmi szabályozásnak megfelelően.

Amennyiben egy beteg vagy látogató az intézmény helyiségeiben úgy kíván képet rögzíteni, hogy azon más személy nem ismerhető fel, akkor ezt számára megtiltani, illetve engedélyhez kötni nem lehet.