hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 23
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-11-16

Évente 38 ezer rákos beteg hal meg, közülük csak minden ötödik kap hospice-ellátást, derül ki többek között a hvg.hu összeállításából.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-11-14

A hospice alapítvány budapesti háza csak abban egyedülálló, hogy formailag nem tartozik kórházhoz vagy egyéb egészségügyi ellátóhoz, írja az MNO.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-11-07

Azt, ahogy a 10 ágyat üzemeltető alapítvány finanszírozási problémáját kommunikálta, igen furcsán szemlélik azok a szakemberek, akik kevesebb pénzből oldják meg a betegellátást, írja az MNO.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-10-11

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület 2017. október 12-én tartja rendezvényét a Hospice Világnap alkalmából.

#5
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-05-24

A Magyar Hospice Palliatív Egyesület május 27-én szeretettel vár mindenkit jótékonysági rendezvényére, a Velencei-tó körbebiciklizésére.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2017-03-10

A chatszoba szolgáltatás a hazai hospice-palliatív ellátás első on-line segítségnyújtó fóruma, ahol minden kérdésre válaszolnak.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2016-11-24

Az új alapellátási törvény részeként az otthoni szakápolást, illetve az otthoni hospice-ellátást az alapellátáshoz sorolják. Megkérdeztük a szakma képviselőit, mi a véleményük erről; milyen előnyöket és veszélyeket látnak az egyelőre még homályos jövőképben.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-06-25

A Magyar Hospice Palliatív Egyesület, a Vaszary Kolos, a Gézengúz valamint a Őrzők Alapítvány kaptak elsőként Semmelweis Garancia Védjegyet – írja honlapján a betegjogi központ.

#9
Palliatív ellátás COPD-ben 1. évf. / 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2015-04-15

A krónikus obstruktív tüdőbetegségben szenvedők nagyon súlyos tünetektől szenvednek, és ugyanolyan nagy szükségük van a palliatív orvosi ellátásra, mint a tü­dőrákosoknak.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-11-02

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület november 4-én tartja rendezvényét a Hospice Világnap alkalmából, amellyel az életük végén járó betegekre, kínzó tüneteik enyhítésére, valamint az értük dolgozó szakemberek munkájára szeretné felhívni a figyelmet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hazánkban egyelőre inkább a nagyvállalatok fektetnek gamifikációs eszközökbe, de a játékosítás szerepet kaphat az egészségügyi ismeretek elmélyítésében és talán a betegségek kezelésében is.

A cukorbetegség komoly anyagcsere-betegség, egyre több embert érint. Így nem csoda, hogy itt is tömegével bukkannak fel az egyszerűnek tűnő, kis erőfeszítéssel gyógyulást ígérő készítmények, melyek sokszor hetek, napok alatt ígérik az anyagcsere látványos javulását.