hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-01-25

A légszennyezés jelenti a legnagyobb környezeti veszélyt a közegészségügyre, derült ki a környezetvédelmi teljesítmény index adataiból.

#2
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-12-04

Több mint kétszázan haltak meg pestisben Madagaszkáron augusztus óta, tudatta a WHO közlése nyomán a 24.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-10-19

Nem terjedt át a madagaszkári pestisjárvány a Seychelles-szigetekre – jelentette be az ATV szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2017-09-20

Először végeztek sikeres szétválasztó műtétet sziámi ikreken Madagaszkáron, közli az MTI alapján a 444.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-12-23

Hogyan változnak a történetek, miközben generációról generációra továbbadjuk őket? A biológusoktól tanult filogenetikai analízis módszerével tanulmányozva a mitológiákat, a humán migráció a paleolit korig feltérképezhető.

#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2016-06-06

A rituális emberáldozatok központi szerepet játszottak abban, hogy a kulturális evolúció során kialakuljon a szociális hierarchia, és az egyenlőtlen társadalmakban a csúcsra kerülők hatalmat gyakorolhassanak az alul lévők fölött, mutat rá a Nature egy tanulmánya.

#7
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-03-20

A mezőgazdaság kialakulása után a vagyon és a hatalom nagyobb szerepet játszhatott a férfiak génjeinek átörökítésében, mint a testi-lelki egészség: 4-8 ezer évvel ezelőtt az utódnemző férfiak aránya drasztikusan lecsökkent.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-09-12

Az Oxfordi Egyetem tudósai szerint Nyugat- és Közép-Afrika 15 államában ütheti fel a fejét az Ebola-vírus, további 70 millió embert veszélyeztet a fertőzés.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-08-21

2011-ben több mint egymillió csecsemő az élete első napját sem élte túl. Fekete-Afrikában a legnagyobb az újszülött-halálozás, de az USA újszülöttjei is meglepően esendők a világra jövetelük napján.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2013-08-16

Nem a baktérium mutációjának köszönhetően csökkent drasztikusan a leprás betegek száma a középkorban, hanem azért, mert az emberi szervezet ellenállóbb lett a kórral szemben.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Évek óta tartó országos folyamat, hogy egyre nő azoknak a praxisoknak a száma, amelyekben nincs állandó háziorvos. A kormány látja ugyan a problémát, de nem sikerül visszafognia a folyamatos fogyást.

A GDPR-ral kapcsolatos magyar jogszabályi környezetet módosító salátatörvény számos rendelkezést igazított ki az európai adatvédelmi szabályozásnak megfelelően.