Egészséges, kiegyensúlyozott étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám nevű édesítőszer jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban.
Az aszpartám fogyasztása biztonságos, maradt az eddig érvényben lévő napi beviteli ajánlás is, írja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.
Megérkezett a WHO és a FAO állásfoglalása az aszpartám egészségre gyakorolt hatásáról. Lehetséges rákkeltő.
Az EB engedélyezte a házi tücskök új élelmiszerként, vagy élelmiszer-összetevőként történő forgalmazását az Európai Unióban.
Az emberiség maga számolja fel azt a pufferzónát, amely védené a vadállatokban megtalálható kórokozóktól, derül ki a 24.hu összeállításából.
Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) nyerte el az idei Nobel-békedíjat, jelentették be pénteken Oslóban.
Kényszerkezelést vezethetnek be a vesztegzár intézkedéseket megszegő aktív olaszországi koronavírus-fertőzöttekkel szemben.
Meg kell ismerni az új típusú koronavírus állati eredetét, hangsúlyozta Genfben Michael Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója.
Az ENSZ Világegészségügyi Szervezetének új jelentése is felhívja rá a figyelmet: a klímaváltozás közegészségügyi probléma, írja a Piac&Profit.
Minden kilencedik ember éhínségben szenved – derül ki az ENSZ 2018-as A világ élelmiszerbiztonsági és élelmezési jelentéséből.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?