hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2019-02-01

Átfogó vizsgálatot folytat az ombudsman az életvégi döntésekkel kapcsolatban: alapjogi szempontból elemzi az életmentő-életfenntartó kezelések visszautasításának hazai, rég óta nem működő gyakorlatát, s javaslatokat tesz majd a jogszabályok megváltoztatására.

#2
Palliatív ellátás COPD-ben 1. évf. / 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> tüdőgyógyászat
2015-04-15

A krónikus obstruktív tüdőbetegségben szenvedők nagyon súlyos tünetektől szenvednek, és ugyanolyan nagy szükségük van a palliatív orvosi ellátásra, mint a tü­dőrákosoknak.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-09-29

Internetes felmérést indított az aktív eutanázia orvosi elfogadottságáról Vadász Gábor sebész és aneszteziológus szakorvos, hogy felmérje az orvosi hivatásrend tagjainak véleményét.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-07-11

A magyar orvoskar nevében a leghatározottabban visszautasítja az eutanázia lehetőségét, s minden bizonnyal az ezzel kapcsolatos népi kezdeményezés hitelesítése ellen is fellebbez majd a Magyar Orvosi Kamara.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-02-19

Egy esetleges jogszabálymódosítás kapcsán ír az eLitMed az életvégi döntések mai szabályozásáról és az intenzív osztályokon tapasztalható gyakorlatról.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2012-02-09

Fontos lenne egy részletes szakmai protokoll kidolgozása, mert az intenzív osztályon dolgozó orvosok évente 5-6 alkalommal találkoznak olyan esettel, amikor a beteg vagy a cselekvőképtelen személy hozzátartozója kezdeményezné a haldokló kezelésének felfüggesztését. 

#7
Medical Online >> Rovatok
2012-02-08

A gyógyíthatatlan daganatos betegek helyzete a témája az Élet a halál előtt című ausztrál dokumentumfilmnek, amelynek magyarországi bemutatóját csütörtökön tartják Pécsett.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2012-02-08

Mi és hogyan történik akkor, ha elmegy egy kisgyerek? Mit jelent az életvégi tervezés? Milyen a nemzetközi életvégi protokoll és miként lehet a külföldi példát itthon is alkalmazni?

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az alant vázolt gondolatmenettel nem szeretném támadni az orvosi ügyeletben dolgozó kollégákat.

Rendkívül rosszul szervezett a mentőellátás Budapesten, hiszen maga a mentésirányító is elismeri a videó végén, hogy nem tud egy órán belül mentőt küldeni Budapest belterületére.