hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 12
2017-06-16

Sorozat a sorozatban következik, előreláthatóan négy tételben, a cukroktól a cukorpótlókon át az édesítőszerekig, azok vélt és valós, pozitív és negatív hatásaival bezárólag.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-05-19

Az elhízottak száma folyamatosan nő hazánkban, hívják fel a figyelmet, ezúttal a május 20-ai Európai Elhízás Nap alkalmából.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-04-21

Mi okozza a stevia erős édes ízét? A Nature Communications tanulmánya feltárja a hatásmechanizmust, ami a hasnyálmirigy béta-sejtjeinek működését is elősegíti, így hozzájárul a cukorbetegség megelőzéséhez. A felfedezés új típusú antidiabetikumok kifejlesztéséhez vezethet.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-01-17

Az étvágy szempontjából mindegy, hogy közönséges cukorral, sztíviával, nyírfacukorral vagy aszpartámot tartalmazó itallal oltjuk a szomjunkat, közli az OTSZ Online.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-03-17

Bár sokan fogyókúráznak, a felnőtt hazai lakosság 67 százaléka túlsúlyos vagy kórosan elhízott. Vajon a fogyókúrás tévhiteink miatt nem sikerül fogyni? – a kérdést a Kutatócentrum reprezentatív kutatása indokolhatja.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-09-18

Energiamentes édesítőszerek megváltoztatták a bélflórát, és ennek hatására nőtt a vércukorszint a kísérleti állatokban - írja a Nature legfrissebb száma alapján az Origo.

#7
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-07-17

A mesterséges édesítők összezavarhatják a szervezet energiabevitelének ellenőrzését, és végső soron növelik a szívbetegség és a diabétesz kockázatát – írja egy kutatóra hivatkozva az MNO.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2013-05-27

Fontos, hogy ne csak a gasztro-enterológusok legyenek tisztában az IBS diagnózisának felállításához szükséges Róma-klasszifikációval.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2012-02-24

Meglehet, a cukormentes üdítő jót tesz a derékbőségnek, de egy friss vizsgálat azt mutatta ki, hogy azokban, akik naponta fogyasztják, megnő a szívinfarktus és a stroke kockázata.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2012-02-10

A cukor éppen olyan káros és addiktív, mint az alkohol vagy a dohány, és szabályozni kell a fogyasztását – ezt állítják amerikai szakértők. A Kaliforniai Egyetem egyik munkacsoportja szerint új szabályozásra, például adóra van szükség, hogy megfékezzék a cukor és egyéb édesítőszerek egyre növekvő fogyasztását. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sorozat a sorozatban következik, előreláthatóan négy tételben, a cukroktól a cukorpótlókon át az édesítőszerekig, azok vélt és valós, pozitív és negatív hatásaival bezárólag.

Az agykutatóból művésszé lett Greg Dunn és Brian Edwards fizikus különleges maratási technika segítségével készítettek rajzokat az agy különféle területeiről.