hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Vizit telefonon

350 forint/percért telefonon lehet konzultálni egy orvossal, aki segít eldönteni, hogy valóban szakembert kíván-e a szituáció, írja a Portfolio.

Ha nem sürgősségi esetről van szó, az emberek alapvetően tanácstalanok egészségügyi panaszaikkal kapcsolatban: nem akarnak a váróban üldögélve elkapni valamit, vagy csak kivárni a kapott – akár hetek, hónapok múlva esedékes – időpontot, vagy egyszerűen csak nem biztosak abban, hogy – az egyébként is leterhelt egészségügyi rendszerben – orvosi ellátásra szorulnak. A háziorvos jellemzően nem elérhető, és ha igen, akkor is arra biztatja a beteget, hogy e rendelőben keresse föl. Ezért aztán a legtöbben a könnyen elérhető, de téves információk és hiedelmek tömkelegét kínáló internethez fordulnak, ami inkább ront, mint javít a helyzeten.

Ezt a gordiuszi csomót hivatott átvágni a Medicall egy végtelenül egyszerű képlettel: 350 forint/percért telefonon lehet konzultálni egy doktorral, aki segít eldönteni, hogy valóban szakembert kíván-e a szituáció vagy csak egy gyorsan múló panaszról van szó. A helyzetmegítéléshez fotót is lehet küldeni, de a szolgáltatást nyújtó MediCorp Hungary Zrt. vezetője, Gáspár Péter figyelmeztet: telefonon keresztül nem lehet gyógyítani.

Ez nem telemedicina, az orvos telefonos egyeztetés alapján nem állíthat fel diagnózist, csak abban tud segítséget nyújtani, hogy a panasz mennyire súlyos és hova lehet vele fordulni – mondta el a Portfolio kérdésére a cégvezető.
 
Ehhez kapcsolódik a cég másik szolgáltatása, a házivizit, vagyis igény szerint – 17500 forintért – házhoz is lehet hívni a doktort, aki helyben már diagnosztizálni is tudja az esetet. A Medicall azonban nem alkalmazza, hanem – az Uberhez hasonlóan egy platformon – összeköti az orvosokat a betegekkel.
 
Az applikációban elérhető orvosi adatlapokon bemutatkozó szöveget és videót, profil fotót, és más páciensek által adott értékeléseket is talál a felhasználó, amelyek segítik a választásban. A szakmailag ellenőrzött orvosok maguk döntik el, milyen időbeosztásban fogadják online pácienseiket. Az árazás nyilvános, a fizetés a megszokott online módon, bankkártyával történik. A rendszerben jelenleg 250 orvos érhető el és 6 ezer felhasználó van, Budapesten kívül több vidéki nagyvárosban is.
(forrás: Portfolio)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!