hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Mobilalkalmazás a koraszülés megelőzésére

Egy új, személyre szabott mobiltelefonos alkalmazás előre jelzi a koraszülés veszélyét. Az újítás különösen a nehezen elérhető populációkban élő várandósok számára jelenthet nagy segítséget, közölte az OTSZ Online.

A Journal of Medical Internet Research mHealth and uHealth egyik új közleményében a Carnegie Mellon University (CMU) és a Magee-Womens Hospital munkatársai arról számolnak be, hogy az általuk kifejlesztett személyre szabott mobiltelefonos applikáció révén elérhető és személyre szabott szülészeti ellátás biztosítható, specifikusan a koraszülési kockázat csökkentése érdekében.

Az újszülöttkori halálozás és tartós rokkantság egyik vezető okának számító koraszülések száma növekszik az iparilag fejlett országokban. A koraszülések előfordulási aránya különösen magas bizonyos szocioökonómiai csoportokban, például az afroamerikaiak és a mélyszegénységben élők között. A mostani applikáció kifejlesztését a CMU és a Magee kutatói interjúk és alkalmazási tesztek adataira alapozták, melyekbe a nagy kockázatú csoportokból toboroztak résztvevőket. A szerzők azt találták, hogy az applikációt szélesebb körben használták a nagy kockázatú populációba tartozó résztvevők.

További részletek

(forrás: otszonline.hu )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!