hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Széles körben terjesztenék a mesterséges intelligenciát

A Microsoft és az OpenAI felgyorsítják a mesterséges intelligencia áttörését; széles körben szeretnék terjeszteni a világban, írja az Index.

Az AP Hírügynökség Twitteren számolt be róla, hogy a világ legnagyobb szoftvervállalata, a Microsoft kiterjeszti partnerségét az OpenAI céggel egy több milliárd dolláros befektetés keretében. A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella Twitter-bejegyzésében arról írt, hogy a mesterséges intelligencia fejlődésének áttörő sikerét várják a megegyezéstől.

A Microsoft közleménye szerint ez a megállapodás a korábbi 2019-es és 2021-es beruházásaikat követi, hogy kiterjessze együttműködésüket a mesterséges intelligencia területén. A Microsoft növelni fogja a speciális szuperszámítógépes rendszerek fejlesztésére és telepítésére irányuló beruházásait, hogy felgyorsítsa az OpenAI úttörő kutatását. A Microsoft az OpenAI közös termékeit a fogyasztók és a vállalatok számára is rendelkezésre bocsátja majd, írja a lap.

Az OpenAI által kidolgozott Chat GPT a mesterséges intelligencia legújabb fejlesztése, amely képes kódokat írni, hibakeresést végezni, teszteket megoldani, tanítani, intelligens válaszokat adni konkrét kérdésekre. A Texasi Egyetem kutatói biztosak abban, hogy fel tudják ismerni a mesterséges intelligencia által létrehozott tartalmat. Az OpenAI vendégkutatója elmondta, kutatócsapatával már a mesterséges intelligencia szövegeinek statisztikai vízjelekkel történő megjelölését fejlesztik.

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!