hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Saját magán diagnosztizált rákot elsőként

John Martin érsebész idén kezdte el tesztelni egy connecticuti startup fejlesztését: egy zsebben is elférő ultrahangos eszközt. Saját magán próbálta ki elsőként, írja a 24.hu.

Az iPhone-nal párosítható, borotva méretű készüléket magán próbálta ki a sebész – írja a 24.hu. Azonban miután a nyakán futatta végig, olyan kép rajzolódott ki az Apple telefonján, ami aggodalomra adott okot. Egy nagyjából 3 centiméter átmérőjű fekete folt volt a nyelőcsővénél. Rögtön tudta, hogy baj van. Pikkelysejtes rákot állapítottak meg nála, azóta átesett egy 5,5 órás műtéten, és sugárkezelik.

A Butterfly IQ célja éppen ez lenne: minél előbb észrevenni ha baj van, akár otthon is – kapni egy képet az okostelefon kijelzőjére, amit aztán értelmezni is tudunk. Ahogy az érsebész is fogalmaz: Ez nem csak egy ultrahangos eszköz. Ez olyan, mint azt mondani, hogy az iPhone csak egy telefon. Ez a kütyü ablakot nyit a testünkbe. Megfizethető, ezáltal mindenki által hozzáférhető lesz, bárki tudja majd képzettség nélkül használni és értelmezni, hogy mit lát. Akár az egész testet tudjuk szkennelni vele. Az orvosok a sürgősségin gyorsan tudják ellenőrizni a beteg szívét, tüdejét vagy gyomrát is röntgensugarak nélkül.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!