hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Karóraszíjjal detektált pitvarfibrilláció

Egy az Apple Watchra applikálható kiegészítővel bárhol hiteles tájékoztatást kaphat szívének állapotáról, közölte a GyártásTrend.

Az okostelefonokhoz kapcsolható egészségügyi kellékeket előállító AliveCor számára az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrzési Hivatal (FDA) engedélyezte, hogy EKG Kardia Band nevű termékét forgalomba hozza. A karóraszíj így az Apple Watch első orvosilag is jóváhagyott tartozéka.

Európában pár hónapja már egyébként is meg lehetett vásárolni a kiegészítőt, ám a tengerentúlon a mostani jóváhagyásig nem nyílott lehetőség az áruba bocsátására. A kifejezetten az Apple Watchra gyártott Kardia Band szíjába ültetett fémszenzor az EKG leolvasásához kapcsolatba tud lépni a cég applikációjával, amellyel képen is meg tudja jeleníteni, ha szívritmuszavart vagy pitvarfibrillációt tapasztal.

Az alkalmazást az Apple Egészség nevű alap applikációjával is össze lehet kapcsolni, hogy így az EKG értékeket a már meg lévő egészségügyi információk halmazába integrálva a felhasználó még teljesebb képet kapjon szervezete kondíciójáról.

Az AliveCor Kardia Bandet 199 dollárért (kb. 52 ezer forint) lehet beszerezni, írja a lap.

(forrás: GyártásTrend)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!