hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Orvosi diagnosztikában utazik az Amazon

A Portfolio szerint nem titkolja az Amazon, hogy tervei vannak az egészségüggyel; a legfrissebb hírek szerint az orvosi diagnosztika felé kacsingat.

Az Amazon speciális projekteket futtató titkos csoportja olyan termékeket tervez, amelyekkel otthon lehet orvosi teszteket elvégezni, lehetővé téve a házi diagnózist, írja a CNBC a céghez közel álló forrásokra hivatkozva.

A pletykák szerint az Amazon az év elején tárgyalásokat folytatott a Confer Health nevű startup felvásárlásáról, de végül nem lett belőle semmi. A startup jól beleillene az Amazonnál futó diagnosztikai projektbe. A csapatot Babak Parviz vezeti, aki 2014-ben csatlakozott az Amazonhoz a Google-től és azt a feladatot kapta, hogy speciális projektlaborokat hozzon létre, amelyek részben az egészségügyre fókuszálnak. A diagnosztikai egységnél a termékenység és az időskorúakat érintő betegségek voltak a fő érdeklődési területek. Egy másik meg nem nevezett személy, aki találkozott is Parvizzal abban az időben, arról számolt be, hogy erős érdeklődést mutatott a vezető az otthon elvégezhető tesztek iránt.

Nem tudni, hogy az Amazon hogyan döntött a projekt folytatásáról azt követően, hogy a Confer felvásárlása meghiúsult. Egyes hírek szerint ezután határozta el a PillPack internetes gyógyszercég felvásárlását az Amazon.

Orvosi diagnosztikai szakértők szerint az Amazon kivételesen jó pozícióban van ahhoz, hogy sikeres legyen az egészségügyben, ahol sok startupnak nehéz dolga van. Ha képes lesz arra, hogy az ügyfeleit egy olyan tesztelési rendszerbe kapcsolja be, amivel otthon ülve diagnózist és kezelést kaphatnak, az forradalmi lenne, mondta el a Menlo Ventures befektetője, hozzátéve, hogy az Amazon orvosok hálózatával dolgozhatna együtt, akik egy laptopon vagy egy okostelefonon írhatnának fel gyógyszereket. Az Amazon az Alexa otthoni asszisztense, amivel 40 millió otthonban van jelen. A startupok közben azzal küzdenek, hogy a tesztjeiket nem fogadják el elég gyorsan a szabályozó hatóságok és így nem tudnak piacot szerezni az orvosok és a betegek körében, közli a lap.

(forrás: Portfolio)
Olvasói vélemény: 8,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!