hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Okosszemüvegen dolgozik az Apple

Az Apple megerősítette, hogy felvásárolt egy startupot, amely kiterjesztett valóság (AR) megjelenítésére alkalmas szemüveglencséket fejleszt – írja a Reuters alapján az Index.

Bár a cég hivatalosan csak annyit közölt, hogy időről időre megvesznek kisebb cégeket, és nem szokták megvitatni az ezzel kapcsolatos jövőbeli terveiket, az ügylet arra utal, hogy az Apple AR-szemüvegen, vagyis a fizikai valóságra vetített digitális képet megjeleníteni képes hordható eszközön dolgozhat.

A felvásárolt céget, az Akonia Holographicsot 2012-ben alapították holográfiával foglalkozó kutatók, és eredetileg holografikus adatok tárolásával foglalkozott, mielőtt AR-megjelenítők fejlesztésére váltott volna. A cégnek egy több mint 200 kapcsolódó szabadalomból álló portfóliója is van.

A felvásárlás áráról is időpontjáról sincs hivatalos információ, bár a Reuters-nek egy iparági szereplő azt mondta, az Akonia az elmúlt fél évben eléggé elcsendesedett, ami arra utalhat, hogy már az év első felében megtörtént az üzlet.

A Bloomberg már tavaly arról írt, hogy az Apple AR-szemüveget fejleszt, amelyet már 2020-ban piacra dobhatnak, emlékeztet a lap.

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!