hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Okoshangszórót tesztelnek a betegek

A Los Angelesben található Cedars-Sinai Kórház több mint 100 kórtermébe került az Amazon Echo okoshangszóróból, hogy a segítségével teszteljék le a betegekre szabott egészségügyi alkalmazást, közli a hvg.hu.

Az Engadget beszámolója szerint a kórház által indított kísérleti programban az Amazon digitális asszisztense, az Alexa által működtetett Aiva egészségügyi platformot tesztelik. A Cedars-Sinai szerint ez a világ első, a betegekre koncentráló hangalapú platform, ami egy kórház számára rendelkezésre áll.

Ha a beteg kiadja az utasítást, a rendszer automatikusan üzenetet küld a címzett (ápoló vagy orvos) mobiltelefonjára. Ha valaki több gyógyszert (például fájdalomcsillapítót) szeretne, a kérés egy dedikált szakemberhez fut be, de ha például a mosdóba szeretne kimenni a beteg, akkor többen is megkapják az erre vonatkozó üzenetet.

Emellett a segítségével bekapcsolhatják a televíziót, csatornát válthatnak vagy beállíthatják a hangerőt, zenét vagy hangoskönyvet hallgathatnak, de megkérhetik, hogy mondja el nekik az időjárás-előrejelzést vagy olvassa fel a sporthíreket. Mindez nemcsak a beteg kényelmét szolgálja, az ott dolgozókról is leveszi a terhet, így pedig több idejük maradhat a többi feladatuk ellátására, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!