hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Kibervédelmi intézet: csalók élnek vissza a Semmelweis Egyetem nevével

Csalók élnek vissza a Semmelweis Egyetem nevével és arculati elemeivel, címerével: az elektronikus levelek mellékletének megnyitásával trójai típusú kód töltődhet le a felhasználó eszközére, figyelmeztetett a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

Azt írták, hogy az intézethez eddig érkezett bejelentések alapján a kampányban küldött hamis levelek látszólag Arató Andrástól mint a Semmelweis Egyetem tanárától, az I. számú Gyermekklinika igazgatóhelyettesétől érkeznek. A levelek megfogalmazása magyartalan és több nyelvtani hibát is tartalmaz.

A levél csatolmányában egy ajánlatkérésre utaló fájl található (Ajánlatkérés szám222109_10397.pdf), amelynek megnyitásával egy trójai típusú káros kód (AveMaria) töltődhet le a felhasználó eszközére. Ezért az intézet azt javasolja, hogy senki ne kattintson ismeretlen forrásból érkezett csatolmányokra, és ha valaki gyanús e-mailt kap, továbbítsa a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!