hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Kártyával segítik a leletolvasást, időpontfoglalást

Számítógépen és okostelefonon is elérhetőek lesznek a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben kapott leletek és az időpontfoglalás a Bajcsy-egészségkártya segítségével.

Az intézmény MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint az augusztus 3-ától használható Bajcsy-egészségkártya lényege, hogy mindazok, akik a kórházban vagy a rendelőintézetben ellátást kapnak, az egeszsegkartya.com honlap és a kártya segítségével bárhol, bármikor hozzáférhetnek leleteikhez, adataikhoz. A kártya segítségével nemcsak a már meglévő, illetve leendő kórházi dokumentumok válnak folyamatosan elérhetővé, de megkönnyíti a nem beutalóköteles vizsgálatokra való időpontfoglalást, továbbá a betegirányítóba történő bejelentkezést is meggyorsítja.

A közlés szerint a Magyarországon egyedülálló szolgáltatás a háziorvosok munkáját is segíti, hiszen a kártya segítségével elektronikusan is be tudják utalni a betegeket vizsgálatra, és a honlapon keresztül a leletekhez is hozzájutnak.

A páciensek a honlapon azt is beállíthatják, hogy melyik orvos melyik leletüket láthatja. A betegek nemcsak a honlapon, de egy mobilalkalmazás segítségével okostelefonjukon is megtekinthetik adataikat.

Azt írták: regisztrálni az egészségkártya oldalára és kártyát igényelni az egészségügyi intézményben lehet. A tesztüzem július 27-én kezdődik.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!