hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Érzékeny információk a Facebooknak

A 24.hu szerint több egészségügyi mobilalkalmazás, köztük a Flo nevű menstruációs naptár és ovulációs kalkulátor is érzékeny információkat továbbít a Facebooknak.

Egy teszt során több mint 70 népszerű egészségügyi appot vizsgáltak, melyek közül legalább 11 érzékeny adatokat szolgáltatott a felhasználó állapotáról a mindentudó nagy kék óriásnak. A több mint 16 millió alkalommal letöltött Flo menstruációs app esetében például arról is, hogy a felhasználó szeretne-e teherbe esni, így nem olyan meglepő, ha adott felhasználó terhességhez és szüléshez kapcsolódó reklámokat lát viszont a hírfolyamában. Az érintett appok nagy része valamilyen kalóriaszámláló, vagy edzőapp, amiben a felhasználó súlyát és edzéseit is nyomon lehet követni.

A probléma azzal van, hogy az appok erről nem tájékoztatják a felhasználókat.

A Facebook szóvivője szerint a tesztelt alkalmazások készítői valóban megsértik az analitikai szoftverük felhasználási szabályzatát, mivel a felhasználók beleegyezése nélkül nem továbbíthatnak róluk egészségügyi, pénzügyi és más érzékeny adatokat. A szolgáltatások készítői felé ezt jelezték is, és amennyiben nem tesznek eleget a figyelmeztetésnek, további lépéseket tesznek.

A Flo a cikk megjelenése után közölte, hogy befejezi a külsősök felé az adattovábbítást, és kiadták a szoftver frissítését is, írja a lap.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!