hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Életmentő adatok

Az egészségügy teljesen át fog alakulni a digitalizáció hatására, mondta Szócska Miklós a Portfolio magánegészségügyi konferenciáján.

Nagyon sokan vannak, akik okoseszközeiken keresztül használnak egészségügyi alkalmazásokat, de ezek még nem kiforrott eszközök – mondta dr. Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatója a Portfolio beszámolója szerint. Előadásában ugyanakkor kiemelte, hogy ezzel rengeteg adatot biztosítunk a fejlesztéshez, amivel tökéletesebbé válnak a rendszerek.

"Használj adatot, életet ment" – mondta Szócska Miklós, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy nagyon fontos az adatintegráció. A digitális egészségügy már itt van, előttünk zajlik. Látjuk, hogy lassú az intézményesülése, de ennek hatására teljesen át fog alakulni az orvos-beteg kapcsolat, a betegút, illetve az ellátás - emelte ki Szócska Miklós, aki szerint gyakorlatilag minden kapcsolat át fog alakulni a digitalizáció hatására.

Nagyon komoly kérdés, hogy mennyire vagyunk készek erre a digitális transzformációra. Meggyőződésem, hogy az egészségügyi adatok feletti ellenőrzés fontosabb, mint a magán vagy közszolgálati egészségügyi problémája – emelte ki Szócska Miklós. A kérdés már csak az, hogy adatrabszolgák leszünk vagy résztvevők leszünk az új digitális ökoszisztémában.

(forrás: Portfolio)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!