hirdetés
2018. június. 18., hétfő - Arnold, Levente.
hirdetés

Egészségügyi startup a Google-nél

Bővül a Google egészségügyi portfóliója, a vállalat ezúttal egy Seattle-i csapatot akvirált, amely a fejlődő országokat célzó orvosi alkalmazásokat fejleszt, közli a HWSW.

hirdetés

Egészségügyi startup a Google legújabb szerzeménye, a keresőóriás a Seattle-i székhelyű Senosist kebelezte be, amely okostelefonos orvosi alkalmazásokat fejleszt, amik beavatkozás nélkül képesek elemezni a felhasználók egészségügyi állapotát. A cég megoldásai, miután a telefon hardverén kívül nem igényelnek további eszközöket, az orvosi eszközöket nélkülöző fejlődő régiókban különösen hasznosak lehetnek.

A Senosis által fejlesztett appok között olyan szoftverek sorakoznak, mint például a HemaApp, amely a vér hemoglobinszintjét méri: a kamerára helyezett ujjat az app a telefon LED-jével különböző frekvenciákon átvilágítja, majd a kapott képeket elemezve, gépi tanulásra támaszkodva állapítja meg a felhasználó vérének hemoglobinértékeit.

A cég egy másik alkalmazása, a Spirosmart a telefonok mikrofonját használja különböző tüdőbetegségek felderítésére, de a portfólióban egy az újszülöttkori sárgaság korai diagnosztizálására szolgáló alkalmazás is van. A Senosis termékei jelenleg az Egyesült Államok Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatalától várják az éles használathoz szükséges engedélyeket, írja a lap.

(forrás: HWSW)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!