hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

EESZT: így kell vizsgázni az orvosoknak

Az EESZT fenntartója olyan képzési felületet biztosít, mely könnyen és gyorsan elsajátíthatóvá teszi a legfontosabb alapismereteket.

Az https://eeszt.aeek.hu oldalon elérhető EESZT Felhasználói Tájékoztató megismerése feltétele annak, hogy a felhasználók aktiválhassák magukat a rendszerben. Ezért az e-learning képzésben megismerhető tájékoztatás és a letölthető oktatási segédlet átolvasása után egy 10 kérdéses tesztsor segítségével kerül leellenőrzésre a megszerzett tudás. A minél biztosabb tudás érdekében letölthető oktatási segédlet is elérhető a felületen.
 
A képzést bármilyen tempóban el lehet végezni, megszakítani, és újra belépve folytatni, de 2017. november 1-jéig, az adatszolgáltatási kötelezettség megkezdéséig sikeresen teljesíteni kell azt. A tesztsor kitöltésére 30 perc áll rendelkezésre, legalább 7 jó választ kell adni, sikertelen kitöltés esetén még 2-szer lehet próbálkozni. Azoknak, akik több helyen is dolgoznak, vagy helyettesítenek, természetesen csak egyszer kell a vizsgát letenniük.
 
A felületen később elérhetővé válik majd az adott felhasználó által használt intézményi rendszer EESZT-kompatibilis szoftververzióját bemutató felhasználói segédlet is.
 
A belépéshez minden felhasználó előre beállított felhasználónevet és jelszót kap, melyet az első belépés után meg kell változtatni. Ezzel kapcsolatban minden információt megtalál a https://eeszt.aeek.hu oldalon mielőtt bejelentkezne a felületre.
 
Sikeres vizsga esetén a csatlakozott intézmény EESZT-felhasználó dolgozója aktiválhatja magát az Ágazati portál felületén, ami szükséges ahhoz, hogy beléphessen a térbe akár az EESZT-kompatibilis medikai rendszeren keresztül, akár a webes felületen.
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!