hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Dr. Google, a fiatalok orvosa

Egy kutatás szerint a 18-39 évesek közel fele az interneten keres megoldást egészségügyi panaszaira, írja az OrientPress.

Többek közt a kényelem és a gyorsaság lehet az oka annak, hogy sokan elsőként „Dr. Google”-t, azaz az internetet hívják segítségül, amikor valamilyen betegséggel vagy egészséges életmóddal kapcsolatos kérdésük merül fel. A fiatalabb korosztállyal szemben az 50-59 évesek nagy része viszont rögtön orvoshoz fordul (61 százalék), és csak alig 26 százalékuk keres rá elsőként a neten a panaszaira. – számol be a Generali kutatásáról az OrientPress. A középkorúak (40-49 év) stílusosan középen helyezkednek el, és kevesebb mint a felük (40 százalék) keres először online megoldást a bajaira.

A Google Trends adatai szerint 2016 novembere és 2017 novembere között a terhesség tüneteire kerestek rá a legtöbben, amit a cukorbetegség, az allergia, a pajzsmirigy és a reflux követnek. Emellett a gerincsérv, az influenza és a depresszió is ott van a legnépszerűbb keresőszavak között.

Bizonyos kifejezések népszerűsége az elmúlt egy évben feltűnően megugrott: ilyen például az influenza, a kanyaró és a merevedési zavar. A betegségek közül a bélrendszer nyálkahártyájának gyulladásával járó Crohn-betegséget találjuk az élen, amelyet az autoimmun betegség és a pajzsmirigybetegség követ. Az utóbbi időben előtérbe került laktóz- és gluténérzékenységre is gyakran kerestünk rá, az előbbire kicsivel nagyobb arányban. A számok alapján Vas megyében voltak a legtöbben kíváncsiak a laktózérzékenységgel kapcsolatos információkra, míg a gluténérzékenység iránt leginkább Szabolcs-Szatmár-Bereg megye érdeklődött.

(forrás: OrientPress)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!