hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Az óriásbiztosító díjazza a testmozgást

A Növekedés.hu szerint Észak-Amerika egyik legnagyobb életbiztosítója, a John Hancock kizárólag olyan szerződéseket fog kötni, amelyek részeként folyamatosan ellenőrzik a biztosított egészségi állapotát. Az ügyfélnek egy élettani adatokat gyűjtő készüléket kell viselnie.

John Hancock egyik nemzetközi partnere, a Vitality biztosító társaság interaktív egészség-és életbiztosításként reklámozta az elképzelést és a szerződést kötő ügyfeleknek kedvezményes készülékeket – így például egy Apple Watch karórát – ajánl fel. A John Hancock ezen szerződéseket 2015-ben vezette be, és a továbbiakban valamennyi biztosítási szerződése tekintetében modellnek tekinti.

A testmozgást követő készülékek, így az Apple Watch és a Fitbit rögzíteni tudják, hogy viselőjük mennyi fizikai erőfeszítést tesz és alkalmasak étrendi szokások megfigyelésére is. Személyiségi jogi szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a biztosítók a rögzített adatokat az előirányzatoktól elmaradó ügyfelek megbüntetésére használhatják fel.

A John Hancock arról tájékoztatta a Reuters hírügynökséget: túl korai még arról beszélni, vajon a Vitality programnak köszönhetően kevesebb lett-e az egészségügyi probléma és az ebből adódó biztosítói kifizetés. Az adatokból azonban annyi már most megállapítható, hogy a Vitality-szerződések tulajdonosai 13-21 évvel tovább éltek, mint a többi biztosított, írja a lap.

(forrás: novekedes.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!