hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Az okoseszközök tényleg segítik az egészségmegőrzést

Egy a Piac&Profit-on ismertetett kutatás szerint az okoseszközök nemcsak a testmozgásra ösztönözhetnek, hanem támogathatnak a pozitív egészségi változások elérésében is.

A Stockholmi Egyetem kutatói átfogó tanulmány keretében vizsgálták az újévi fogadalmakat, amelyből kiderült, hogy a válaszadók elsősorban az egészséges életmódra helyezik a hangsúlyt. Az egészséges, tudatos életmód kialakításában ma már egyre fontosabb szerepet játszanak az okosórák, okoskarkötők, és nagyban hozzájárulhatnak a szokások fenntartásához is. Egy a közelmúltban készült átfogó tanulmány 39 kísérleti vizsgálatot vett górcső alá, amely a hordható aktivitásmérők hatékonyságát mérte .

Az összegző elemzés kimutatta, hogy a hordható eszközök átlagosan napi 1800 plusz lépést, napi 40 perccel több gyaloglást eredményeztek, valamint napi 6 perccel növelték a közepes és magas intenzitású fizikai aktivitást. Ezenfelül a tanulmány arra is rámutatott, hogy az okoseszközök jelentős változást hozhatnak a testösszetételt tekintetében, és akár több mint 1kg fogyást eredményezhetnek öt hónap alatt. A kutatók arra is kitértek, hogy a fizikai aktivitást mérő eszközök egyfajta külső visszacsatolásként hozzájárulnak a motiváció fenntartásához, amelynek eredményeképp használatuknak más pozitív egészségügyi hozadéka is lehet: többek között egyértelmű hatás volt tapasztalható a vérnyomás és a koleszterinszint változása tekintetében.

Mindezt alátámasztja a Huawei megbízásából készült hazai reprezentatív kutatás  is, amelyben a magyar válaszadók 42 százaléka szintén egyértelműen érez pozitív változást mindennapi életében a viselhető okoseszközök használatának köszönhetően.

A teljes információ

Fotó: Huawei-archív
Fotó: Huawei-archív

(forrás: Piac&Profit)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!