hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

84 app: ha valamelyik ott van a telefonján, törölje!

A szigorú ellenőrzés és a még keményebb jutalékok ellenére sok csaló alkalmazás bújik az App Store-ban is, írja a hvg.hu.

A Vpncheck VPN-ellenőrző webhely szerint az Avast még tavaly márciusban talált 133 csalárd alkalmazást az App Store-ban, amire az Apple figyelmét is felhívta. Akkoriban 500 millió alkalommal töltötték le őket, és 365 millió dollár bevételt hoztak. Jelenleg 84 alkalmazás ezek közül még mindig megtalálható a hivatalos alkalmazásboltban.

Ezeket az appokat fleeceware-nek hívják, és úgy tervezték őket, hogy pénzt csaljanak ki. Ugyan a kódjukban nincsen semmi rosszindulatú, adatokat sem lopnak el a felhasználóktól, mégis meglehetősen veszélyesek, mert rejtett díjakkal és költségekkel járnak. És fejlesztőik szépen profitálnak is, a Vpncheck becslése szerint ugyanis 7,2 millió alkalommal töltötték le ezeket az alkalmazásokat, és havonta 8,6 millió dollár bevételt termelnek.

Általában szórakoztató alkalmazásokról van szó (háttérképek, játékok, fotószerkesztők, virtuális zenei eszközök), és jellemzőjük az ötcsillagos értékelések özöne, írja a lap.

A szóban forgó alkalmazások részletes listáját a Vpncheck oldalán találja.

(forrás: hvg.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!