hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

2020-ban próbálhatjuk ki

Az ötödik generációs mobilhálózat új dimenziókat fog megnyitni: intelligens közlekedési rendszerek, okos városok, távorvoslási megoldások fogják megkönnyíteni az életünket, közli a VG.

A felnőtt magyar internethasználók 80 százalékát érdeklik az 5G-s újítások, 71 százalékuk pedig igénybe is venne 5G technológiát használó eszközöket, megoldásokat – derül ki az eNET–Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” friss kutatásából.

Az 5G-s hálózatra jóval több eszköz tud majd egyszerre csatlakozni, és az adatok is sokkal kisebb késéssel fognak eljutni egyik eszköztől a másikig. Mindez pedig jelenleg még nem, vagy csak kísérleti formában létező technológiák és megoldások – például intelligens közlekedési rendszerek, okos otthonok és városok, robotizált távműtétek és távorvoslási alkalmazások – előtt is meg fogja nyitni az utat – áll a kutatásban. A felmérés szerint az 5G, mint leendő új, internetes megoldás még nem annyira ismert a felnőtt magyar internetezők körében. A válaszadók több mint fele már hallott róla.

Az eNET 2017 júliusában végzett online kutatása során ismertetett 5G-s megoldások közül a felnőtt magyar internetezőknek az okos forgalomirányítás nyerte el leginkább a tetszését, ezt egy ötfokú skálán 4,4-re értékeltek. A második helyen az 5G alapú személy- és vagyonvédelem végzett (4,1), a harmadik legnépszerűbbnek az okos város bizonyult (4,0). Mindezt a gyakorlatban 2020-ban próbálhatjuk ki, ugyanis akkorra várható az első 5G-s megoldások megjelenése, írja a lap.

cimkék

5G
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!