hirdetés
hirdetés
2018. október. 15., hétfő - Teréz.
hirdetés

A szocioökonómiai státusz a fejlett országokban is jelentős hatással van a különféle daganatos megbetegedések gyakoriságára, mint azt a németországi példa is mutatja.

Idén is sokan kértek ingyenes szűrést és tanácsadást a Magyar Kardiológusok Társaságának Szívünk Napja című rendezvényén.

Kézfertőtlenítéssel a halálos fertőzések is megelőzhetőek, ám sokszor elmarad a kézmosás és kézfertőtlenítés, hívja fel a figyelmet a Teol.

Szakmai javaslatcsomag készült a lábamputációk számának csökkentésére, népegészségügyi fókusszal, írja a WebOrvos.

A kórházi parkolókban súlyos pénzeket gombolnak le a betegekről, derül ki a Vasárnapi Hírek összeállításából.

PR-cikk

A gázszolgáltatástól az alvásterápiáig

Gondoskodás szenvedéllyel

 

Bár ezt még kevesen tudják, a Linde nem csak gázszolgáltató. Számos újdonsággal szolgálhat a kórházi gázhálózat-kiépítés, -üzemeltetés és az idehaza még elhanyagoltnak nevezhető gázterápiák terén éppen úgy, mint az alvásdiagnosztikában és -terápiában vagy a betegek otthoni tartós oxigénellátásában. Hegedüs Ákossal, a Linde Gáz Magyarország Zrt. egészségügyi üzletágának igazgatójával beszélgettünk.

 Tovább a cikkre >>

Az ATV Heti Napló című műsorában közölte a GOKI-ból elbocsátott szívsebész, hogy nem szabad halogatni betegei esedékes műtéteit.

Hová tűntek a nővérek? – erre a kérdésre keresi a választ összeállításában a Magyar Idők, amelyből az is kiderül, a fővárosban nagyobb a baj.

Egészségügyi roadshow-t indított az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK), a "Zöld recept – A mozgás gyógyszer" címen.

Húszmillió forintra perli a kórházat Székely László elhunyt betegének a családja – hangzott el az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Néhány héten belül kormány elé kerül az új alapellátási program – jelentette be Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter a Medicina Konferencián.

Már évezredek óta felmerült, hogy a marihuána hatásos az epilepszia kezelésében, de az illegális készítménnyel ez idáig kontrollált vizsgálatok nem történtek.

Röviden: nem. Bővebben: tényleg nem. De lássuk a tényeket.

books.medicalonline


hirdetés

ÁLLÁSHIRDETÉS

Farmakológus kutatói-oktatói állás Szegeden

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karának Gyógyszerhatástani és Biofarmáciai Intézete betöltendő tanársegédi állást hirdet. A határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony keretében, teljes munkaidőben végzendő munka magában foglal a tanrend szerinti oktatási elfoglaltságokat és a munkakörhöz kapcsolódó kutatási feladatokat. PhD-fokozattal rendelkező kollégák és fiatal kutatók jelentkezését is várják.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. október 16.

 

A részletes pályázati kiírás itt érhető el!

 

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

hirdetés